Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, Uşak Eğitim Araştırma Hastanesiyle ilgili vatandaşların birçok şikâyeti olduğunu sağlık çalışanları ve vatandaşlar adına çok üzüldüklerini kaydetti. Taşkın, “Güzel memleketimiz Uşağımızın o kadar çok sorunu var ki nereye dokunsak bin ah işitiyoruz. Adeta sahipsiz bir şehirde yaşıyoruz Açıklamamızı özellikle AKP Milletvekili Dr. İsmail Güneş iyi dinlesin. Hayatımızın en önemli unsuru hiç şüphesiz sağlıktır. Uşak Eğitim Araştırma Hastanesiyle ilgili vatandaşlarımızın o kadar çok şikâyeti var ki biz hem kıymetli sağlık çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız adına çok üzülüyoruz. Öncelikle şunu ifade edeyim İnşallah 15 Mayıs sabahı en az bir Milletvekilimiz olduğunda iktidar değiştiğinde söz verdik Uşak ilimiz bir devlet hastanesine daha kavuşacak. Mevcut hastanemiz diğer illerin ilçelerin hastalarının da gelmesi sebebi ile artık şehrimize yetmiyor. Eski SSK hastanesinin atıl durumda bekliyor ilk işimiz gerekirse bakanlığın önünde yatacağız buraya bir devlet hastanesi açacağız. Vatandaşımızda kıymetli sağlık çalışmalarımızda rahat edecekler” dedi.

Taşkın, şöyle konuştu: “Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevu alma sorunu devam etmektedir.  Randevular geç tarihlere verilmekte özellikle yan dal uzmanlık polikliniklerine ( romotoloji, hemotoloji, onkolojı vb.) randevu almak neredeyse imkânsızlaştı. Bu alanlarda kronik hastalığı olanlar il dışı hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. İlimiz adına yazık değil mi? Göz doktorundan ve Cildiye doktorundan sıra almak hastalar için bir işkence haline gelmiş durumda. Böbrek ağrısı sebebiyle doktora başvuran bir hastanın dahi ultrason sırası 2 ay sonraya verilmektedir. Fizik tedavi yataklı serviste yada ayaktan tedavi olmak isteyen hastalara en az 3 ay sonraya sıra verilmektedir. Polikliniklerde doktorlar çok fazla hastaya baktığı için, bir hastaya ayırdıkları muayene süresi çok az kalıyor hastalar bu kısıtlı süreçte kendilerini ifade etmede zorluk yaşıyorlar. Radyoloji servisinin önünde bekleyen bir kadın hasta, tiroid rahatsızlığı ve aciliyeti olmasına karşın 2 ay sonraya ultrason sırası verildiğini söylüyor. Polikliniklerde sıra bulmakta zorlanan hastalar, acil servise başvuruyor. Bu durum acil servilerdeki yoğunluğu artırmaktadır. Sözleşmeli idareci ve yönetici atamalarında AKP Milletvekili İsmail Güneş’in tek belirleyici olması liyakat tan uzak idarecilerin atanması sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olmaktadır. Malum Vekilin idareci atamadaki tek kriteri, atanacak kişinin kendine yakın olması. Bu idareci kadroların işin ehline verilmeyip; malum Vekilin insiyatifine bırakılması hastanedeki başarısız yönetiminin temelini oluşturmaktadır. Adaletten ve Hakkaniyetten uzak idareci atamaları ve sürekli Hastaneye müdahale edilmesi. Sağlık Çalışanları arasında çalışma barışını bozmuştur. Sağlık personelimiz mutsuz, vatandaşımız umutsuz hale gelmiştir. Kıymetli vatandaşlarımız, sevgili sağlık çalışanlarımız, sözlerime burada son verirken şunu ifade edeyim ki daha birçok sorunun farkındayız, söz veriyoruz çözeceğiz problemleri az kaldı 15 mayıs sabahı her şey çok güzel olacak.”

Editör: TE Bilişim