Uşak’ta faaliyet gösteren elektrik teknisyenleri, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, bölgede günlük hayatın devamı ve haberleşme için çalışmalar yaparak, depremzedelere destek oldular. 
Uşak Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Bekir Aydın, 6 Şubat sabahı meydana gelen depremin ardından bölgeye gittiklerini ve burada 550 çadıra piriz ve ışık bağladıklarını ifade etti. 

UŞAK ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ, KAHRAMANMARAŞ’TA 550 ÇADIRA ELEKTRİK SAĞLADI
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından 10 ilde çok büyük yıkımlar yaşandı ve yaraların sarılması için Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli kurum ve kuruluşlar, afet bölgesine yardıma koştu. Uşak’tan da yoğun bir destek bölgeye gönderilirken, afet anında en çok ihtiyaç duyulan unsurlardan biri olan elektrik ve haberleşme için de elektrik ve elektronik teknisyenleri gönüllü olarak görev yaptılar. Çadırlarda ve en önemlisi arama ve kurtarma çalışmalarında aydınlatma çok büyük bir ihtiyaçtı ve bunun için Uşak Elektrik Teknisyenleri Odası’ndan 18 kişilik ekip depremin hemen ardından ve 4 kişilik farklı bir ekip de bir süre sonra bölgeye giderek çalışma yaptılar. Kahramanmaraş’a giden ve burada çalışma yapan Uşaklı elektrik teknisyenleri, 550 çadırın aydınlatma ve elektrik sorununu ilk 3 gün içinde çözüme kavuşturdu. 


Uşak’tan elektrik teknisyeni meslektaşlarına bir çağrı yaptığını ve beklenenden daha fazla esnafın ve ustanın gönüllü olarak bölgeye gitmek için seferber olduğunu belirten Uşak Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Bekir Aydın, “Bölgedeki bütün arkadaşlarımızı aradım ve bazı başkanlarım ihtiyaç olan noktaları bize anlattılar. Orada meslektaşlarımızın da evleri ve dükkanları da yıkılmış. Çocukları ve yakınları enkaz altında ve çıkanlar da hastanede ve gözetim altında. İkinci gün Kahramanmaraş Oda Başkanımızı ardım ve onlarla koordineli bir şekilde hareket ettik. Bize gelmemiz durumunda çok faydalı olacağımızı söylediler. Bir mesaj attık ve bütün esnaf arkadaşlarımız beni çok duygulandırdı. Ben 18 kişilik ekiple oraya gittim ve çoğu dükkanını kapatıp gitti. 15 kişi daha gitmek istiyordu ve sonradan 4 kişi daha geldi. 1 transit malzeme ve 4 araba Uşak’tan yola çıktık ve geceden yola çıktık” dedi.

BİR TELEFON ŞARJI İÇİN 13 KİŞİNİN BEKLEDİĞİNİ GÖRDÜM
“Oraya gittiğimizde hepimiz çadırlara dağıldık ve 550 tane hazır çadır vardı ve burada çalışabiliriz dedik. Orda kurtulan insanlar ne sevincini yaşamışlar, ne de üzüntüyü yaşayabilmişler. Bir telefon şarjının başında 13 kişinin beklediğini gördüm ve biz Uşak olarak güzel bir işe imza atmışız. Allah bu hayrı kabul etsin” diyen Bekir Aydın, şöyle konuştu: “Biz çadırlara lamba ve piriz çekmeye başladık. Üçüncü gün zaten toparlamaya başladık. Enkazlara da gittik ve bize ihtiyaç olur diye düşündük. Orda elektrik direkleri yanıyordu ve imkanlarımız vardı, fakat bunu AFAD yetkililerini razı edemedik. Dördüncü gün elektriği direklerden vereceğimizi söyledik ve yine olmadı. Şu anda bir canlı var ve onu kurtaracağız dediler ve biz yine bekledik. Gezdiğimiz yerde her taraf kötüydü. Eksik olanımız var ve bizim Uşak halkı olarak bu işe çok büyük katkıda bulunuyoruz. Ama ben ilk gün camide toplanan yardımları arabaya sarmakla meşguldüm. Battaniye poşetine ayakkabı ve çocuk bezi koyanlar oldu ve bunu toplayıp ayrıştıran insanlar oluyor ve o yüzden ihtiyaç bölgesine erzaklar geç gidiyor. Deprem bölgelerinde elbise ve giysiye ihtiyaç yok ve gelmiş bunlar ortaya atılıyor. Bir insan ne kadar mağdur da olsa o elbiseyi orada seçemiyor.”

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı


 

Editör: TE Bilişim