Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
USAKPORT.COM/// ÖZEL HABER///

Uşak OSB Başkanı Halil Ağaoğlu’nun 3’üncü bölge için sitem ettiği Ürünköy sakinleri, söz konusu eleştirilere bir yanıt verdi. Ürünköy sakinleri, OSB’nin arıtma tesisine yatırım yapmamak için köylerini seçtiğini belirterek, “Bugün para para diyerek atacağınız adımlar, yarın telafisi zor durumlara neden olabilir. Yeni bir OSB alanı oluşturulacaksa, bu; akıl, mantık ve vicdani değerler baz alarak belirlensin” ifadelerini kullandı….

 Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme alanıyla ilgili davacı olan ve geçtiğimiz gün Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu’nun açıklamalarıyla gündeme gelen Ürünköy sakinleri, yatırımların önüne kasıtlı olarak her hangi bir engel koymadıklarını ve sadece sanayi alanının köylerine belli bir mesafede kurulmasını istediklerini ifade etti. Yeni yatırımcılara sanayi alanı temin etmek için 3’üncü genişleme alanı oluşturmak için altyapı çalışmalarını başlayan ve söz konusu yeni bölge için Ürünköy ve Beylerhan gibi çevre köylerin topraklarını almaya başlayan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bazı köylülerin bu durumu dava konusu etmesi nedeniyle, tüm çalışmalarını durdurdu.


Yeni bölgeyle ilgili gelişmeleri, önceki gün açıklama yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme getirdi. İktidar partisi milletvekillerine yüklenen Halil Ağaoğlu, yatırımların önünün kesildiğini ve bazı köylülerin kendisinin toprakları ucuza alıp, pahalı fiyata satacağına dair dedikodular ürettiklerini öne sürdü. Bilirkişi bazı köylüler tarafından yönlendirilmeye çalışıldığını da iddia eden Halil Ağaoğlu’nun açıklamalarına, konuyu Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde dava konusu eden Ürünköy sakinleri yanıt verdi. Ürünköy sakinleri adına, konuyu dava konusu eden Osman Şahin, Mehmet Şen, Tahir Efe ve Yaşar Yılmaz bir açıklama yaptılar.



Yeni sanayi alanları için alternatif bölgelerin bulunduğunu ve sanayiciden belirlenen alandan yaklaşık yüzde 10’luk bir küçültme talep ettiklerini kaydeden Ürünköy sakinleri, bölgenin genişlemesi için 2 alternatif alanın bulunduğunu belirterek, “Uşak Tekstil OSB Yönetimi’nin açıklamalarını üzülerek okuduk ve bu konuda bir açıklama yaparak, durumu Uşak halkına ve devlet büyüklerimize izah etme gereği duyduk. Tekstil OSB’nin genişlemesi için 2 alternatif bölge daha bulunuyor ve burayı ısrarla istemelerindeki amaç, para harcamadan ve yatırım yapmadan arıtmaya gidecek suları direk Gediz Havzasına vermektir. Buna karşan Uşak OSB’nin 2007’de, sanayi genişleyecek diye 500 hektarlık bölgeyi, tarımsal alandan çıkarıp sanayi bölgesine çevirdiği bilinmektedir. Ancak bugüne kadar ne her hangi bir kamulaştırma yapılmıştır, ne de büyük veya dev olarak nitelendirilen bir sanayicinin yatırım yapmasının önü açılmıştır. Verimliliği düşük olan bu alan, sırf kamulaştırma bedeli yüksek diye istenmemekte ve gerekli ilgi gösterilmemektedir. 2’inci alan da OSB’nin kuzeyinde ve toprak derinliği 20 ve 50 santimetre arasındaki ve dönemin Valisi Salim Demir tarafından da mutabık kalınan alandır. Burayı da arıtma kot farkını kurtarmadığı için istememektedirler. Oysaki yapacakları yeni bir arıtma yatırımıyla bu sorun da ortadan kalkacaktır” dedi.



                “Biz doğa katliamı istemiyoruz” diyen Ürünköy sakinleri, şöyle konuştu: “Yeni OSB sınırı, Beylerhan köyüne yaklaşık 100 metre ve bizim köyümüze de 500 metre mesafedir. Bu duruma hem biz ve bu konuyu duyan ve öğrenen herkes hayret ediyor. Şu an biz ahır yapmak istesek, bize 1 kilometre köyden uzaklaşın diyorlar. Gelin görün ki; evlerimizin dibine fabrika kurulması için izin istiyorlar. Bu durum, köydeki yaşama engel oluşturacaktır. Biz buradan OSB yönetimine sesleniyoruz ve genişlemenin adam akıllı ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını bekliyoruz. Uşaklıyız ve OSB’ye bitişik köyde doğduk. Yarın ölüm gelip kapımızı çaldığında, sizler gibi bu topraklara gömüleceğiz ve mezarımız OSB’ye bitişik olacak”.



                Doğal güzelliklerin maddiyattan daha önemli olduğunu kaydeden Ürünköy sakinleri, “Sizler bu ülkeye istihdam sağlayan ve döviz elde eden sanayicilersiniz ve bizim derdimiz sizin önünüze engel çıkarmak değildir. Sırf istihdama verdiğiniz destekten dolayı sizlere saygı duyuyoruz ve sizden de bize aynı anlayışla yaklaşmanızı bekliyoruz. Bugün para para diyerek atacağınız adımlar, yarın telafisi zor durumlara neden olabilir. Yeni bir OSB alanı oluşturulacaksa, bu; akıl, mantık ve vicdani değerler baz alarak belirlensin” şeklinde konuştu.


                OSB yönetimiyle her zaman diyaloga açık olduklarını anlatan Ürünköy sakinleri, “Keşke bir gün bizi davet edip, ne istediğimizi sorsalardı. Bazen biz sizinle görüşmek istedik, siz ya yurtdışındaydınız ya da şehir dışında. Bizi hep yönetici personelinizle muhatap ettiniz ve bazen de yanlış yönlendirildiniz. Bazen bizi küçümsediğinizi düşünmedik değil. Biz size buradan işin gerçeğini bir kez daha ifade edelim. Tekstil OSB’nin genişlemesindeki en büyük engel, diyaloga kapalı olan ve arıtma tesisi maliyetini istemeyen anlayıştır. Bizler vatanını ve milletini seven ve devlet büyüklerine karşı boynu kıldan ince olan köylüleriz. Milletvekillerimiz de ne zaman telefon açsak bize cevap veriyorlar ve sağ olsunlar tüm sorunlarımızı çözüyorlar. Bu vesileyle bir çağrıda sayın Uşak Valisi’ne yapmak istiyoruz. Sayın Valim, gelin bizi buluşturun ve sorunlarımızı uzlaşı kültürü ile çözelim ve ilimizin yararına olacak işlere olur verelim ve zarar verecek çalışmaların da önüne geçelim. Ürünköy sakinleri olarak, kapımızın herkese açık olduğunu belirtiyor ve bu konuda bir karar verecek olan Türk yargısına da sonsuz güven duyduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
               
İŞTE OSB'NİN GENİŞLEME ALANI HARİTASI:
Editör: TE Bilişim