Uşak’ta yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve başlangıçta Kent Park olarak temeli atılan ve daha sonra Millet Bahçesi’ne dönüşen proje kapsamında, 1 Eylül Stadyumu da yıkılarak yeşil alana dönüştürülecek.  Taraftara ve futbol takımına yeni stadyum yapılacak.

Uşak’a bir süre önce bir dizi açılış ve ziyaret için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, kentte yeni bir stadyum inşa edileceğini belirtti. Kalfa Koruluğuna yapılacak olan yeni stadyumun tamamlanmasıyla birlikte mevcut 1 Eylül Stadyumu’nun yıkılacağı ve bu alanın da yeşil alan olarak değerlendirileceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Kalfaya yeni stadyum yapılınca, mevcut stadyumu, Millet Bahçesi’nin içine katmayı düşünüyoruz” dedi. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, Kalfa Koruluğu’na yeni stadyumun yapılacağını belirterek, “Hatta vatandaşlarımızın dört gözle beklediği stadyum için bakanlıktan gelen bir ekip çalışmalara başladı” diye konuştu.

UŞAK 1 EYLÜL STADYUMU YIKILACAK

Uşakspor’un maçlarını yapması için 1962’de inşa edilen ve zamanla kentte binaların çoğalmasıyla kent merkezinin içinde kalan Uşak 1 Eylül Stadyumu, ekonomik ömrünü yitirmeye başladı. 6 bin 94 kişilik kapasiteli ve 100 araçlık otoparkı olan Uşak 1 Eylül Stadyumu, her ne kadar ekonomik ömrünü tamamlasa da, bir dönem Türkiye’de futbol için kaliteli çimleriyle futbolcular için elverişli bir sahaydı. Fakat sıkışan trafik ve yeni ihtiyaçlara yanıt verememesi nedeniyle, 1 Eylül Stadyumu’nun da artık yıkılması gerektiği ifade edildi. Zaman zaman yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılacağına dair spekülasyonlara da konu olan 1 Eylül Stadyumu, önümüzdeki günlerde hızlanması beklenen ve Kent Park olarak başlayarak daha sonra Millet Bahçesi adını alan proje kapsamında yıkılacak. 1 Eylül Stadyumu, Kalfa Koruluğuna yapılacak olan ve yaklaşık 15 bin kişilik kapasiteli yeni stadyumun ardından yıkılacak ve bulunduğu bölge, Millet Bahçesi kapsamında yeşil alan o halini alacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, projenin kendisinden önceki dönemde başladığını ve devlette devamlılık esas olduğu için söz konusu çalışmanın tamamlanacağını kaydetti. Söz konusu çalışmaların pandemi ve Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle kısa süreli aksadığını dile getiren Çakın, “Rusya-Ukrayna savaşı ve pandemi sonrası yaşanan ekonomik gelişmeler bizim en önemli gündem maddemiz oldu. Biz Uşak Belediyesi olarak 2019’da, 31 Mart’ta göreve başlamamızla birlikte, belediyenin kurumsal anlamdaki işleyişini düzenlemek için çalışıyoruz. Dünya, Türkiye ve şehrimiz bir pandemi süreci yaşadı. Pandemiyle birlikte önceliğimiz değişti, sağlık en önemli konu oldu. Şehrimizi pandemi sürecinde en iyi şekilde korumak için aktif bir çalışma yaptık. Pandemi nedeniyle bazı hizmetler gecikti. Pandemi sürecinde özellikle şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde asfaltlama ve altyapı çalışmalarına öncelik verdik. andemi sürecinde hazırlığını yaptığımız projelerin ihalelerini gerçekleştirdik. Pandemi sonrası vatandaşımızın ekonomik sıkıntılarına merhem olmaya çalıştık. Projelerimizi gerçekleştirmeye başladığımız dönem Ağustos 2021 ve pandemi sonrasında da dünyadaki resesyon, enflasyonist ortam ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle çalkantılı bir döneme girildi. Fiyatların beklentilerin üzerinde artması, müteahhitlerin ihalelere girmeleri konusundaki isteksizlikleri, bizim de projelerimizi gerçekleştirirken, zaman zaman öngördüğümüzden daha yüksek maliyetlere ihaleleri yapmamıza ve zaman zaman ihaleye giren müteahhit olmaması nedeniyle gecikme ve aksamalara neden oldu” dedi.

CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame

“Millet Bahçesi projesi, önceki dönemde kent park olarak başladı ve daha önceki belediye yönetimi yüzde 40’ını tamamladı. Bizden önce başlayan projelerin de yarım kalmaması için çalışmalarımızı sürdürdük” diyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şöyle dedi: “Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ marifetiyle bir çalışma yapacağız. Milli Eğitim Binası ve Endüstri Meslek lisesi atölyelerindeki çalışmalar devam ediyor. Yer altına 2 katlı otopark yapılacaktı ve bu ihale 2 defa ekonomik gerçeklerle yapılamadı. 2 hafta önce ihale yapıldı ve buradaki çalışmalar kısa bir süre sonra başlayacak. Otopark da dahil olmak üzere Millet Bahçesi’nin yapımı tamamlanacak. Alanın içinde stadyum var ve Gençlik ve Spor Bakanımız stadyum için açıklamalar yaptı. Stadyumun yapılacağı Kalfa’da bu açılamayı yaptık. Burada çok hızlı bir şekilde zemin etütleri yapıldı ve projesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Kısa sürede buranın ihalesinin yapılması için talimat verildi. Beklentimiz buranın Mart ayı içinde yapılması. Kalfaya yeni stadyum yapılınca, mevcut stadyumu, Millet Bahçesi’nin içine katmayı düşünüyoruz. Şehrin merkezinde çok geniş bir Millet Bahçesini de bakanlığın desteği ile tamamlayacağız”.

UŞAK VALİSİ DR. TURAN ERGÜN: STADYUM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Uşak Valisi Turan Ergün de, “Bildiğiniz gibi Uşak’ta tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde gerek sportif alanda gerek altyapı alanında gerçekleştirilen faaliyetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızı şehrimizde ağırlarken 2023 yılında gerçekleşecek birçok yatırımın sözünü almıştık. Hatta vatandaşlarımızın dört gözle beklediği stadyum için bakanlıktan gelen bir ekip çalışmalara başladı.  Belediye başkanımız ve milletvekillerimiz ile Spor Toto Başkanımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında ise şehrimize yapılacak birçok yatırımın da sözünü aldık ve çalışmalarına başladık. Bizler sporu her alanda seviyor ve destekliyor, gençlerimizi de teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim