Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
Uşak Protokolü, 15 Temmuz anma programı kapsamında, Marmaris’te şehit düşen polis memuru Mehmet Çetin’in mezarını ziyaret etti. Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekili Mehme Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve kent protokolü şehit polis memuru Mehmet Çetin’in mezarında dua ettiler. İl Müftüsü Eyüp Baldemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduğu törene köy halkı da yoğun bir katılım gösterdi. Şehitlikteki programın ardından, Yoncalı Köy Konağı’nda vatandaşla bir araya gelindi ve sohbet edilerek, sorunlar dinlendi. Köydeki programın akibinde Uşak Şekerevleri Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Uşak Valisi Salim Demir, 15 Temmuz’un Türkiye’nin makus talihini yendiği önemli bir gün olduğnu belirtti. 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını belirten Vali Salim Demir, “15 Temmuzu unutmayacağız ve unutturmayacağız, daha da önemlisi bundan sonrasında bu ve benzeri girişimlere asla taviz vermeyeceğiz. Virüs misali ülkemizin her yanına kök salmış FETÖ denilen hain terör örgütünün uzantılarını temizlemek adına gerek güvenlik güçlerimizce gerekse adli organlarımızca çok önemli mücadeleler verilmekte. Bunun neticesinde beli kırılan, can damarları kesilen FETÖ terör örgütü son çırpınışlarını yaşamaktadır. FETÖ ile mücadelemiz her alanda ve sonuna kadar ısrarla sürecektir. Bunu yapmak tüm devlet birimlerinin yetkililerinin boynunun borcudur” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, “15 Temmuzu unutmayacağız ve unutturmayacağız, daha da önemlisi bundan sonrasında bu ve benzeri girişimlere asla taviz vermeyeceğiz. Virüs misali ülkemizin her yanına kök salmış FETÖ denilen hain terör örgütünün uzantılarını temizlemek adına gerek güvenlik güçlerimizce gerekse adli organlarımızca çok önemli mücadeleler verilmekte. Bunun neticesinde beli kırılan, can damarları kesilen FETÖ terör örgütü son çırpınışlarını yaşamaktadır. FETÖ ile mücadelemiz her alanda ve sonuna kadar ısrarla sürecektir. Bunu yapmak tüm devlet birimlerinin yetkililerinin boynunun borcudur. Türkiye'nin bekası için şehitler verdik ve yüzlerce insanımız yaralanarak gazi oldu. 15 Temmuz milletimizin yeniden diriliş ve varlığını sürdürme mücadelesine dönüştü. Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen ve kanının son damlasına kadar savaşan ataların torunları, 16 Temmuz'a daha güçlü girdi.” diye konuştu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece, darbeler dönemi kapandı ve demokrasi galip geldi. Uşak, İstanbul, İzmir, Ankara, Kars, Edirne ve tüm yerleşim birimlerinde günlerce demokrasi nöbetlerimizi tuttuk ve ülkemiz için omuz omuza verdik" dedi. 

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, "“Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kadın, yaşlı, çocuk, genç demeden darbeye direnen herkesin öldürülmesi talimatıyla başlayan cunta-darbe kalkışmasının içerideki ve dışarıdaki azmettiricilerini, asli ve fer'i bütün faillerini, aktif ve pasif destekçilerini ayırım yapmaksızın "mel'un ve hain” olarak görüyoruz. Milletimizin kadını, erkeği, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, memuru, işçisi, çiftçisi, şehirlisi, köylüsüyle darbe kalkışmasına ve zalim ve zorba kalkışmanın liderliğini üstlenen FETÖ’ye karşı sergilediği kararlı direnişin, her anı, bütünü, süreç ve sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en mümtaz sayfa!arı arasında yerini aldığına inanıyoruz. Siyasi, ideolojik, etnik, dini, mezhebi ve meşrebi farklılıkların, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ve nihayetinde tek bayrak altında, tek devlet çatısı altında, tek vatan ve tek millet zemininde birlikte yaşamaya, saldırılara karşı birlik ve beraberlik içerisinde direnmeye engel oluşturmayacağının 15 Temmuz akşamından bugüne milletimiz tarafından bizzat ortaya konulduğuna şahitlik ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. 
Editör: TE Bilişim