Uşak Belediye binası, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni inşa edilen 2 bloğa taşındı ve halen Uşak Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği mevcut binanın ne olacağı merak konusu oldu.    

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İsmetpaşa Caddesi’nde kısmi olarak kullanılan mevcut binanın, her hangi bir icra borcu nedeniyle rehin tutulmadığını ve söz konusu fiziki mekanın her hangi bir kuruma devredilmediğini kaydetti.

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı

Merkezdeki Uşak Belediye binasının su, emlak ve diğer tahsilat birimlerinin yer aldığı bölümünün, merhum Belediye Başkanı Hakkı Yağcı döneminde, Kasap Hali olarak yaptırıldığını ve zamanla belediyenin kullanımına sunulduğunu ifade eden Başkan Çakın, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile bu alanı canlı tutacak ve çekim merkezi haline gelecek bir proje üzerine çalıştıklarını anlattı.

Binanın bir bölümünün bedesten havasında kullanılacağını ve üst katlarının da esnaf odalarının kullanımına sunulacağını dile getiren Başkan Çakın, “Bu noktada bir talep oldu ve bizler de bunu değerlendiriyoruz. Belediye binamızın her hangi bir icralık durumu da yoktur ve şu anda belediyemizin hiçbir mülkünün üzerinde icra dosyası bulunmamaktadır” dedi.

Başkan Çakın, ayrıca kentteki esnafın tarihini yansıtacak ve gelecek kuşaklara taşıyacak olan bir envanter çalışmasına da imza atacaklarını dile getirdi.

ATA KULE MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ OLACAK

Ata Park’ta 2012 ve 2014 yılları arasında inşa edilen ve 8 Mart 2014 günü açılan, fakat bir süre sonra kapıları kapanan Ata Kule hakkında da konuşan Başkan Çakın, bu alanı Milli Mücadele ve Kahramanlık Müzesi adı altında değerlendireceklerini ve kentin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya konan kahramanlık hikayelerini, gençlere ve çocuklara ilgili görsellerle öğreteceklerini belirtti.

Söz konusu müzenin kentin 100. Kurtuluş gününde tamamlanarak, ziyarete açılacağına değinen Başkan Çakın, Ata  Kule’nin zemin katında bulunan ve 3 yıldır atıl durumdaki kafeteryanın da Genç Kuşak aktivite merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim