Uşak Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı gece, kısa filmle anlatıldı. Uşak Belediyesi 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak devletin ve milletin birlik içerisinde sergilediği dik duruş sayesinde engellenen darbe girişiminin yaşandığı o geceyi filme taşındı.  15 Temmuz Şehidi Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin’in Şehitliğinde başlayan ve 6 dakika 27 saniyeden oluşan filmde hem o geceye ait gerçek görüntülere hem de canlandırmalara yer verildi. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının gönüllülük esasıyla oynadığı ve tamamı Uşak Belediyesi imkanlarıyla Basın Birimi tarafından çekilen filmde hain girişimin gerçekleştirildiği geceye dair çekilmiş görüntüler ekrana taşındı.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

"VATANDAŞLARIMIZ O GECE VATANI İÇİN, BAYRAĞI İÇİN, CANINI ORTAYA KOYDU"

15 Temmuz gecesi askeri kalkışmanın haberini alır almaz sokağa çıkan ve filmde yer alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, hain girişime karşı vatandaşların dik duruşunu hatırlatarak, "Bu millet geçmişte de defalarca göstermiştir ki bayrağına, birliğine, huzuruna göz diken kimseye geçit vermez. Allah'ın yardımı ile güzel ülkemizin tamamında vatandaşlarımız sokaklara dökülerek bu işgal girişimi karşısında canını ortaya koydu. Okunan selalara kulak verdi ve meydanlara koştu." dedi.

Ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarına hiçbir zaman müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen Başkan Nurullah Cahan, "Bu zafer bizleri bir kez daha sıkı sıkıya kenetlemiştir. Yakaladığımız birliği, beraberlik ruhunu kaybetmememiz gerektiğine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Yine bugün de, 15 Temmuz'un yıl dönümüne sayılı günler kala insanlarımızı ayrılığa düşürecek adımlar atılmaktadır. Hep birlikte bu oyunları bozacağız İnşallah. O gece vatanı, bayrağı ve milleti için şehadete koşan 249 şehidimizi hiçbir zaman unutturmayacağız. 2 bin 196 gazimizin fedakarlıklarını unutturmayacağız. Bu millet onlara minnettardır. O gece itidalini yitirmeyerek milletinin başında duran Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz." açıklamalarında bulundu. Başkan Nurullah Cahan, 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle 11 Temmuz'dan itibaren yine meydanlarda olacaklarını ve 15 Temmuz’a kadar 15 Temmuz Şehitler Meydanında nöbet tutacaklarını kaydetti.

HALK ÇEKİMLERİ GERÇEK DARBE GİRİŞİMİ SANIP REAKSİYONA GEÇTİ

Yaklaşık 1 aylık yoğun bir emeğin ürünü olan filmin Yönetmeni Yusuf Yurtsever, "Çekimler esnasında vatandaşlarımızdan aldığımız tepkiler bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu milletin ne denli yüce gönüllü olduğunu her fırsatta tekrar görüyoruz. Vatandaşlarımız çekimlerimiz sırasında yeni bir darbe girişimi olduğunu düşünerek hemen reaksiyon gösterdi. Ortaya çıkan film, işte bu kadim milletin eseridir. Kurşunların karşısında duran Türk Milleti, tanklara meydan okuyan bu halk, sahip olduğu vatanı kimseye peşkeş çektirmeyeceğini bizlere bir kez daha kanıtladı." değerlendirmesinde bulundu. Filmin metin yazarları arasında yer alan, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro, Drama Uygulama Eğitmeni Murat Çubukçu ise, "Filmin senaryosunu kadim milletimiz yazdı. Bizler yalnızca gözyaşı ve kanla yazılan bu destanı film için uygun şekillerde kaleme döktük. Hem yazarken hem de izlerken, o günlere yeniden gittik. 15 Temmuz, inancın, dik duruşun, fedakarlığın, vatan sevgisinin adı oldu." ifadelerini paylaştı.

Editör: TE Bilişim