Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi! Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi!

Uşak İYİ Parti’nin Çayzadelerdeki çay fiyatlarına yönelik zamlarla ilgili açıklamasına Uşak Belediyesi’nin ilgili birimden, yanıt geldi. Söz konusu 7 TL fiyatının sadece Dörtyol’daki sosyal tesis için geçerli olduğu ifade edilirken, burada güncel fiyatın 5 TL olduğu ifade edildi. Atapark’taki Çayzade’de fiyatın 2023’ten itibaren 6 TL olacağı ve Tiritoğlu Parkı’nda da 5 TL’den fiyatlama yapılacağı kaydedildi. Ekmeğin fiyatının ise piyasaya göre yüzde 50 indirimli olduğu ve belediyenin yeni dönemde aldığı un fiyatına göre fiyatların belirlendiği belirtilirken, personel ve diğer giderlerin karşılanması gerektiği ve tesislerin bu şekilde devamlılığının sağlanacağı ifade edildi.

Öte yandan Uşak Belediyesi yetkilileri, Çayzadelerin bulunduğu bölgelere göre değişken fiyatlarla ilgili de bilgi verdi. Çayzadelerde çalışan personelin maliyetine göre de fiyatlama yapıldığını ifade eden yetkililer, “Personelin özlük haklarını tam olarak veriyoruz. Piyasadaki bir esnafın maliyeti 8 bin TL’yse bizim bir personel maliyetimiz özlük hakları, mesailer ve benzeri giderlerle 15 bin TL’yi buluyor. Bu yüzden yoğun personelin olduğu işletmelerde fiyatlar bir tık daha yüksek. Fakat buna rağmen bizim fiyatlarımız piyasaya göre uygun. Şu anda çay fiyatları bir çok kafeteryada 7 ila 8 TL arasında değişiyor. Bizim 2023’te 5, 6 ve 7 TL olarak uygulayacağımız fiyatlar, belki çoğu yerde 10 TL olacak. Çünkü asgari ücret zamlanacak, sigorta prim maliyeti artacak ve bunların hepsinin bir şekilde karşılanması lazım. Yoksa belediye burada ne hizmet verebilir, ne de personel çalıştırabilir. Bunların hepsini düşünmemiz lazım. Yine ekmek de de benzer durum söz konusu. Çünkü geçen yıla göre aldığımız unun fiyatı da arttı, personelin maliyeti sadece sosyal tesislerde değil, fırında da artacak. Tüm bunlara rağmen bizim halka yönelik fiyatlarımız, piyasanın yüzde 30 ila yüzde 50 oranında daha düşük ve uygun” dedi. 

Editör: TE Bilişim