Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Uşak Belediyesi, içinde bulunduğumuz kuraklık nedeniyle, kentte su tasarrufunu teşvik etmek ve kaynakların boşa harcanmasını engellemek için 25 pilot bölgede tasarruf aparatı uygulaması başlatıyor.  

Muslukları takılacak olan aparatlar üzerinden su tasarrufu sağlaması öngörülen uygulama ilk etapta, aylık 30 ila 50 metreküp su kullanan aboneler üzerinde denenecek. Devlet kurumları, camiler ve belediye gibi vatandaşın yoğun olduğu alanlarda da uygulanacak olan tasarruf aparatlarıyla ilgili 3 aylık bir gözlem süreci olacak. Yapılacak olan gözlemlerin ardından, uygulamanın verimli olup olmadığı daha net ortaya çıkacak. Tasarruf aparatının faydalı olması durumunda, kentteki diğer su abonelerinin de bu noktada teşviki için ilave çalışmalar ortaya konacak. Uygulamanın toplumun her kesimine hitap etmesi için farklı meslek gruplarındaki su abonelerine ulaşılacak.

                Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, su tasarrufunun önemine değindi. Kentteki su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı için yoğun bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Çakın, kurak geçen dönemin etkilerini en aza indirmek için yeni kuyular açıldığını ve atıl kuyuların da aktif hale getirildiğini söyledi.

                Kentte yeni barajların yapımı için DSİ ile ortaklaşa bazı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Çakın, “Geçtiğimiz yıl, kurak geçti ve barajlardaki suyumuz ciddi anlamda azaldı. Bununla ilgili su kaynaklarının verimli kullanımı için bir dizi çalışmaya imza attık. Köylerde tarımsal amaçlı kullanılan suyun, vahşi yöntemlerle ziyan edilmemesi için İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekiplerinden de destek alarak, bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Tarımsal bazda suyun tasarruf edilmesi durumunda, kullanma suyu için daha fazla kaynak ayrılır. Biz de belediye olarak, tasarruf apartı uygulamasın pilot bazda başlatıyoruz. Bir süre deneme dönemi olacak ve bu çalışmayı ilerleyen günlerde kent genelinde yaygın hale getirmek istiyoruz” dedi.

                Suyun 200 metre derinlikten çıkarılmasının ilave maliyet anlamına geldiğini belirten Başkan Çakın, “Suyun daha ucuza mal olması için barajlarımız dolması önemli. Çünkü kuyu açmak ve buradan su çıkarmak ve bunu kullanıcılara ulaştırmak ciddi bir maliyet. Kaynakların verimliliği ve bütçeye katkı için tasarrufu her dönemde kendimize şiar edinmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim