Söz konusu binayla ilgili sosyal medyada da bazı paylaşımlar yapıldı ve binaya İl Özel İdaresi tarafından ruhsat verilmesi ayrıca dikkat çekti. Binaya nasıl ruhsat verildiğine dair görüşmek istediğimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş’in telefon çağrılarına ve mesajlara yanıt vermemesi dikkat çekti. Binayla ilgili yapı izninin verilmesinin yasaya uygun olduğu, Uşak İl Özel İdaresi’ndeki farklı kaynaklar tarafından doğrulandı.

Görüştüğümüz bir kaynak, C.O.’ya ait ve cevizlik olarak görülen bahçeye bina yapımıyla ilgili izin sürecinin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde başladığını ve buradan alınan olurun ardından projenin hazırlanıp, imar izninin de İl Özel İdaresi tarafından verildiğini belitti. Daha önce tarla vasfında olan ve meyvelik olarak tapuda tescillenen araziye yasal olarak 75’şer metrekarelik toplam 150 metrekare 2 katlı bina yapılabileceğini belirten aynı kaynak, binanın gölete yaklaşık 50 metre mesafede bulunduğunu ve burasıyla ilgili her şeyin yasal olduğunu belirterek, “Bina gölet kenarına olmalı mı olmamalı bu bilinmiyor.

Fakat ruhsat alınmış. Bakanlık 5 bin metrekarelik üzerindeki meyveliklere baraka gibi ev veya başka bir inşaat adı altında izin veriyor.  Betonarme de olabilir ve bu prefabrik de olabilir. Çevreye verdiği etken veya zarar varsa da bakılacak ve buna göre iskan ruhsatı verilecek. Şu anda bakabileceğimiz tek konu, kanalizasyonlarının mevzuata uygun olup olmadığıdır. Eğer foseptik atıkları gölete gidecek olursa o zaman sıkıntı olabilir ve bu olursa iskan izni verilmeyebilir” ifadesini kullandı.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ CEVAP VERMEDİ, İNŞAAT SAHİPLERİ ŞEHİR DIŞINDA

Öte yandan konuyla ilgili telefonla ulaştığımız İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, hiçbir şekilde telefonlara yanıt vermedi ve kendisine gönderdiğimiz mesajları da yanıtsız bıraktı. Daha önce Uşak İl Tarım Müdürlüğü görevi de yapan İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ertan Keleş, konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Ayrıca binayı yaptıran şirket yetkililerine de ulaşmak için firma yetkililerine not bıraktık ve şehir dışında oldukları için dönüş yapılmayacağı bilgisi verildi.  ALİ ARASLI


 

EDİTÖRÜN NOTU: Binayı yaptırınlara dair her hangi bir suçlama söz konusu değildir. Çünkü mülk sahipleri kendilerine verilen yasal izni kullanmıştır. Esas sorgulanması gereken binaya imar izninin hangi kurum yetkilisi tarafından verildiğidir. 

Editör: TE Bilişim