Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması ve Müslümanlara yönelik hakaretlere karşı bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, “Şurası açık ki İsveç makamları bu alçakça eylemin bir parçası olmuştur. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırı ifade hürriyeti ile tanımlanamaz” dedi. CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen de, “İfade hürriyeti, bir başkasının, bir toplumun veya bir dinin mensuplarının değer yargısına saldırmak değil, herkesin değer yargılarına sahip çıkmaktır. Burada yapılan tam bir vandallık ve ırkçı bir eylemdir” dedi.
İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması ve Müslümanlara yönelik hakaretlere karşı bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, “Şurası açık ki İsveç makamları bu alçakça eylemin bir parçası olmuştur. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırı ifade hürriyeti ile tanımlanamaz. İstiklal savaşı şairimiz merhum Akif'in "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar " olarak tarif ettiği emperyalizm tamda budur” dedi.  CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, “İsveç'te meydana gelen Müslümanlara ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum. İsveç’in Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan bu saldırıya karşı izin vermesini ve makamları ile sessiz kalmasının hiç bir izahatı yoktur. Şurası açık ki İsveç makamları bu alçakça eylemin bir parçası olmıştur. Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırı ifade hürriyeti ile tanımlanamaz. İstiklal savaşı şairimiz merhum Akif'in "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar " olarak tarif ettiği emperyalizm tamda budur. Kendi inancından başka inanca müsamaha göstermeyen bu yobaz takımına karşı Devlet kurmuş Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken ilke edindiği ve parti amblemimizin oklarından biri olan Laiklik ilkesi burada önemini bir kez daha göstermiştir. Devlet kurmuş büyük Önderin Laiklik anlayışı sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir tüm inananların din ve vicdan özgürlüğünün devlet eli ile korunmasıdır. Laiklik sadece din ve devlet ilişkilerinin birbirinden ayrılması değil hangi dine mensup olursa olsun inanç özgürlüğünün korunmasını da esas alır. Eğer İsveç ben Demokratik, hukuk devletiyim diyorsa kendi ülkesinde yaşayan tüm Müslümanların inancına yapılan saygısızlığa müdahale etmesi ve engellemesi gerekir.  Ben burada her türlü siyasi politik ayrılıkları bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik olunması sadece ülke olarak değil tüm dünyanın bu faşizme tepki göstermesini bekliyorum” dedi.

 Öte yandan CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen de, söz konusu saldırıyı kınadığını ifade etti. Dümen, “Mübarek 3 Aylar dönemine girdik ve bunun hemen öncesinde, böylesine alçakça bir saldırı ortaya konuldu. Burada İsveç hükümetinin ciddi bir zaaf içinde olduğunu söylemek mümkün. Çünkü başkalarının din ve inanç hürriyetine saldırmak, hiçbir şekilde ifade hürriyeti olarak lanse edilemez. İfade hürriyeti, bir başkasının, bir toplumun veya bir dinin mensuplarının değer yargısına saldırmak değil, herkesin değer yargılarına sahip çıkmaktır. Burada yapılan tam bir vandallık ve ırkçı bir eylemdir. Bu bağlamda, İsveç'in başkenti Stockholm'de büyükelçiliğimiz önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslümanı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim