Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

Uşak’taki öğretmenlerden bu konuda imza topladıklarını dile getiren Ertunç, “Ankara’daki mitinge Uşak teşkilatı olarak katılım sağladık. Burada meslek kanunun öğretmenliğe zarar vereceğini ifade ettik. Sadece Uşak Eğitim Sen Şubesi üyelerinin değil, tüm sendikalara kayıtlı veya kayıtsız öğretmen arkadaşlarımızın haklarını aramak için meydandaydık” dedi. “Mesleğimizi itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine karşı haklarımızı, meslek onurumuzu ve geleceğimizi savunmak için bir aradayız.” diyen Ertunç, Eğitim Sen’in bir süredir tüm emekçilere vazgeçmeden anlattığı ‘birlikte mücadele’ çağrısının nihayet karşılık bulduğunu ve 12 sendikanın Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ortak mücadelenin ilk adımlarını attığını söyledi.

KAMUDA MÜLAKAT UYGULAMASINA SON VERİLMELİ

Ertunç, şu ifadeleri kullandı: “19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir. Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir”.

Editör: TE Bilişim