Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nün Nuri Şeker Caddesi üzerinde bulunan eski hizmet binası yıkılıyor. Binanın yıkımına başlandı ve ikinci kata kadar olan kısım tıraşlandı. Binanın yıkımının ardından, bu alanda ne gibi bir yapının olacağını belirleneceği ve oluşturulacak projeye göre bir çalışma yapılacağı kaydedildi.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Söz konusu alanın Çarşı Uşak projesiyle daha anlamlı bir bütünlük oluşturması üzerine de durulduğu ve eski binanın bulunduğu alanda oluşturulması muhtemelen yapı ve donatıların bu bağlamda değerlendirilebileceği öğrenildi. 


Öte yandan 2007 seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili seçilen Mustafa Çetin, adaylık döneminde Yenigün Gazetesi’nde muhabirlik yapan Ali Araslı’ya, Öz Merkez'in bulunduğu binanın zeminindeki bir restoranda verdiği röportajda, bugün yıkımı gerçekleşen binanın ekonomik ömrünü tamamladığını ve yeni bir yapının ihtiyaç olduğunu ifade etmişti.

Bugün yıkımı yapılan ve yaklaşık olarak 60 yıl önce inşa edildiği ifade edilen bina için konuşan Çetin, o dönemde yaptığı açıklamada, “Göreve gelirsek İl Emniyet Müdürlüğü binasını ya yenileyeceğiz, ya da başka bir mekana taşıyacağız” demişti. Yeni müdürlük binasının temeli aradan geçen 8 yılın ardından, 2015’te Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nın bulunduğu bölgedeki atıldı ve 3 katlı 17 bin 588 metrekarelik bina 3 yılda tamamlandı. 2018’in sonlarına doğru, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nün taşınma işlemleri başladı ve eski bina boşaltıldı. 

Editör: TE Bilişim