12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi. 

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de Millî Marşımız olarak kabul edilişinin  yüzüncü yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programına Vali Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Vali Yardımcıları Muammer Balcı, Bekir Abacı,  İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutan V. Albay  Oğuzhan Uslu,  İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin katıldı.


Uşak Valiliği koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı Covid-19 tedbirleri nedeniyle vatandaş ve öğrencilerin katılımı gerçekleştirilmeden sosyal medya kanalları üzerinden canlı yayımlandı.

Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek


12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiirlerden oluşan şiir dinletileri ile devam etti. Program “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı  oratoryo gösterisi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim