Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Kentte afetlerle mücadele için neler yapıldığını anlatan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentin kuzey bölgesinde yapılaşma ve kentsel dönüşüm için uçakların uçuş güzergahıyla ilgili bir değişiklik yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulanan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentsel dönüşümün ikinci etabının yapılacağını ifade etti. Uşak’ta afetlerle mücadele için yapılacak en öncelikli işin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Çakın, “Plansız yapıların olduğu bölgelerin dönüşümü büyük bir önem taşıyor. Uzunca bir süredir dönüşümü beklenen SSK evlerinin dönüşümünün önünü açtık ve orada bir çalışma başladı. Yine ikinci etap kentsel dönüşüm alanı bölgesi için de, daha önceki sıkıntıları düşünerek revize imar planını meclisten geçirdik. Burada 18 uygulamaları devam ediyor ve bir taraftan da şartları sağlayan vatandaşlarımıza imar durum belgelerini vermeye başladık. Şehrin yenilenmesi için bunu çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Ufak tefek sıkıntılar olabilir ve bunları uzlaşmayla gidereceğimizi düşünüyorum. Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak için karşılıklı fedakarlıklar yapmamız lazım” dedi.

KUZEYDE DÖNÜŞÜM İÇİN UÇUŞLARIN GÜZERGAHI GÜNCELLENECEK

“Kuzeydeki mahallelerin dönüşümü için havaalanıyla ilgili bir sorun vardı. Havaalanının ilimiz merkezine yakın olduğu için hava mania planını güncelledik ve burada son değerlendirmeler yapılıyor. Hava maniadan etkilenen bölgelerde uçuş güvenliğini aksatmadan bir revizyon yapılacak. Bu sayede şehrimizde dönüşüm takviye edilecek” diyen Mehmet Çakın, şöyle devam etti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin çalışmasıyla 729 konut için çalışmalar başladı. Karaağaç mevkiinde konutlar hızlı bir şekilde üretiliyor. Kısa sürede tamamlanıp vatandaşımıza alternatif ve ekonomik bir konut alanı sağlayacağız. Elbette kentsel dönüşüm ve imar planı önemli. Çocuklarımızdan başlayarak vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli ve eğitimli olmalarıdır.”

Editör: TE Bilişim