Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da kaçak inşaat haberleri gündeme düştü. Bu sefer ki kaçak yapı, yeni çevre yolunun hemen yanı başına inşa ediliyor. Uşak Belediyesi, söz konusu inşaatı mühürlediği halde devam eden yapıya uygulanan ceza 2’ye katlanacak…

Uşak’ın Kayaağıl köyünün bulunduğu bölgeden geçen çevre yolunun kenarına, tek katlı olduğu ifade edilen kaçak bir konut yapılıyor. Uşak’taki bir beyaz eşya bayiinin sahibi R.K. tarafından yaptırıldığı öne sürülen konutla ilgili sosyal medyada bazı iddialar ortaya atıldı. Söz konusu kaçak binayla ilgili Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden sorumlu yetkililerle görüştük. Yaptığımız görüşmede, binanın inşaatının 2 ay önce başladığı ve burası için Uşak Belediyesi yetkililerinin yapılmaması için uyarıda bulunduğu ifade edildi. Binanın inşaatının bu uyarıya rağmen başladığı ve geçtiğimiz günlerde bir tutanak tutularak, 300 bin TL civarında ceza yazıldığı öğrenildi. Tutanağın mühür yerine geçtiğini belirten Uşak Belediyesi yetkilileri, söz konusu binayla ilgili kaçak yapının devamı nedeniyle tekrar yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Daha önceki tutanağa rağmen bina inşaatının devamının mührün ihlaliyle eşdeğer olduğunu belirten yetkililer, “Buradaki bina için gerekli uyarıları yaptık ve buna rağmen inşaat devam etti. Şimdi tekrar burası için işlem yapılacak. Kamuoyunda belediye görevini yapmıyor gibi bir algı uyandırılıyor. Fakat böyle bir durum yok. Bayram tatiline denk geldiği için burasıyla ilgili işlem yarına kaldı. Yarın yine ekip göndereceğiz ve inşaatı durduracağız. Burada her hangi bir imar planı yok ve böyle bina yapılması yasal değil. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz ve burada kaçak inşaat yapanların cezası her ihlalde son kesilen cezaya göre 2 kat artacak. Cumhuriyet Savcılığına gerekli uyarılar yapılacak” dedi.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Söz konusu inşaattaki faaliyetlerin durduğu yerinde görülürken, birinci katı çıkan kaba inşaatın yıkımıyla ilgili Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne yazı yazılacağı ifade edildi. Bugüne kadar kentte yıkılmış her hangi bir kaçak yapının bulunmaması, buradaki inşaatın bir süre sonra başlaması ihtimalini doğuruyor. Vatandaşın ihbarı durumunda, konuyla ilgili yetkili birimlere ve kamuoyuna gerekli duyuruları yapacağız. 

BAYRAM TATİLİ, KAÇAK İNŞAAT İÇİN FIRSAT MI?

Öte yandan benzer durum, daha önce File Market’in üst katında da Cumhuriyet Bayramı tatilinde meydana gelmişti. File Marketin üst katında bayram tatilinde yoğun bir şekilde çalışma yapılmış ve kaçak olarak devasa bir cam balkon benzeri bir yapı yapılmak istenmişti. Söz konusu duruma kamuoyunda yoğun tepki oluşmuş ve inşaat durdurulmuştu. O dönemde inşaatı yaptıranlar, kentteki hemen her yerde kaçak inşaatın olduğunu ve kanunun herkese eşit bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etmişti. File Market’in üzerindeki kaçak yapı, yoğun medya ve kamuoyu baskısı nedeniyle sökülmüş ve tamamlanmamıştı.
 

Editör: TE Bilişim