Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, deprem mağdurlarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hani deniyordu hep Z kuşağı şöyle böyle diye. Ben o gün Z kuşağının sınıfı geçtiğini gördüm. Gelen malzemelerin hepsi bir bir elle sarıldı ve ilk zamanlar sayıyordum, sonradan baktım sayılacak gibi değil. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Z kuşağı duyarsız diyenlere de bir cevap vermiş oldular” dedi.

Uşak Belediyesi’nin sosyal yardımları koordine eden Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, İbrahim Ethem Karahan’ın hazırlayıp sunduğu “Uşak Şehir Konuşmaları” programında bir değerlendirme yaptı.

ÇAYZADEYİ DAHİ SAMANDAĞ’DA AKTİF HALE GETİRDİK

Uşaklı vatandaşların depremin olduğu ilk andan itibaren canını dişine takarak yardımları ulaştırdığını belirten Hikmet Kahraman, “İlk depremi haber alır almaz Hatay Samandağ’a yönlendirildik ve Uşak AFAD Müdürümüz de burada koordinasyondan sorumluydu. Özellikle Uşak ekibi Samandağ’da çok güzel izler bıraktı. İlk gün oraya gittik ve bir çok vatandaşımızı enkazdan kurtardılar. Olayın başından beri ekibimiz bir sorumluluk aldı ve bir müddet sonra Samandağ’daki bütün ekiplerin başı Uşak oldu. Dışarıdan 2’inci ve 3’üncü gün gelenlerin yönetimini de Uşak ekibine bıraktık. Sadece İtfaiye değil, sosyal yardım ekibi de ordaydı ve bir dönem orada küçük bir Uşak kurduk.  Biz orada mini bir belediye kurduk. Sosyal yardım işleri, orada Çayzade dahi kurduk ve Samandağ’da 24 saat hizmet ettik. Çayzade hiç kapanmadı ve 24 saat hizmet etti. Biz oraya gittik ve her köşe başında bir Uşaklı gördük ve 200’den fazla personelimiz orada dönüşümlü görev yaptı.  Samandağ Belediye Başkanı, bizim insanımızın naifliği ve cömertliğini bize anlattı” ifadesini kullandı.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

1 TIR TOPLARIZ DEDİK TAM 9 TIR’I SARIP GÖNDERDİK

“Biz deprem olduktan sonra yapmamız gereken bir şeyler var diye düşündük. Bizi sürekli 153’ten vatandaşlarımız aradı ve AFAD koordinasyonunda olay çok büyüktü ve sıcaktı” diyen Kahraman, şöyle devam etti: “Belediye Meclis üyelerimiz ve başkanımızla durumu istişare ettik. Müftülükle koordinasyon kurarak, ısıtıcı, battaniye ve giysi ihtiyaçlarını camilere bıraksınlar dedik ve hatta 1 TIR toplayabilirsek diye aklımızdan geçirdik. Gece geç saatlerde yükleyelim ve oraya yetişsin dedik.  Saat 17:30’da bu organizasyona başladık ve 1 dakika dahi telefon susmadı ve duyan biz yardım edeceğiz ve neresinden tutarız diyenler çok oldu. Belediyenin altında bir görüntü var ve halkımız inanılmaz destek sağladı. Herkes bir şeyler yaptı, şehir içi nakliyatçılarımız araç ayarlıyoruz ve gönüllülerin araçlarını organize ettik. Süleyman Bey bizi aradı kooperatif başkanı ve camilerden gelecek malzemeleri alıp geliriz dedi. Kaç araba istiyorsanız bizde var dediler. Onlar alıp geldi ve biz de tasnifini yaptık ve birinci günün sonunda biz 9 TIR’ı Uşak’tan yolladık. 6 tanesi battaniyeydi ve diğerleri de daha farklı ihtiyaçlar için hazırlandı. Saat 4’te biz 9’uncu TIR’ı sardık ve gönderdik. Baktık ki olmuyor, belediyenin fiziki kapasitesi kaldırmıyor ve Cuma pazarını açtık”.

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Z KUŞAĞI SINIFI GEÇTİ VE İŞ YAPMIYOR DİYENLERE DE YANIT VERDİ

Z kuşağının da bu deprem felaketinde ortaya koyduğu özverinin dikkat çektiğini belirten Kahraman, şöyle konuştu: “Halkımızın bu kadar ilgi göstermesi gurur verici bir olay ve valilik ve belediye olarak bu koordinasyonu çok iyi yaptık. Bu çok basit bir iş değil. O kadar malzeme geliyor ve bunların çok kısa sürede gönüllü vatandaşlarımız ve personelle tasnifini yapıyoruz ve 24 saat esaslı bir çalışma yapıyoruz. Hani deniyordu hep Z kuşağı şöyle böyle diye. Ben o gün Z kuşağının sınıfı geçtiğini gördüm. Bunların hepsi bir bir elle sarıldı ve ilk zamanlar sayıyordum ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Z kuşağı duyarsız diyenlere de bir cevap vermiş oldular.”

Bir 10 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Kahraman, kentteki depremzedeler yönelik yapılan çalışmalarla ilgili olarak da, “Uşak’ta yaklaşık 6 bin 500 misafir var ve bin 700 ila 2 bin arasındakiler yurtlarda kalıyor ve bunun haricinde evlere yerleştirilenler var. Afetin ilk günlerinde belirli toplama yerleri oluşturulmuştu ve Kalfa Korusu’nda, Fen Lisesi’nde ve Gıda Bankası’nda toplama merkezleri kurduk. Valilik, Kalfa Korusu’ndaki spor salonunu bir mağaza haline getirdi. Orhan Dengiz Spor Salonu’nda da benzer çalışma oldu ve çok güzel ve düzenli bir çalışma ortamı oluştu. Oradan bir istek gelirse, bunları tasnif yapıyoruz ve mağazada kıyafetleri yerleştiriyoruz ve Uşak’ta olan 6 bin 500 kişinin de tüm ihtiyaçları devletimiz ve milletimizin destekleriyle karşılanıyor” dedi.  

Editör: TE Bilişim