Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, deprem bölgesinde acil ihtiyaç olarak görülen odun sobaları ve yakacakları bölgeye sevk etti. Parti üyeleri ve vatandaşlardan topladıkları desteklerle temin edilen odun sobaları ve yakacaklar, 2 TIR’a yüklendi ve dün Uşak’tan yola çıktı. Deprem bölgesine felaketin yaşandığı tarihten itibaren destek için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Obalı, “Üzücü bir deprem haberiyle millet olarak sarsıldık. Ülkemiz asırlardır böyle büyük bir felaket görmemişti. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Buradaki yaraların bir an önce sarılmasını ve enkaz altından daha fazla vatandaşımızın kurtarılmasını temenni ediyorum. Deprem haberini alır almaz teşkilat olarak bir dizi çalışma yaptık ve bölgeye yardımlarımızı gönderdik. Bölgeyle irtibat halindeyiz ve orada ihtiyaç olan malzemelerin başında soba ve yakacak geliyor. Bu bağlamda parti üyelerimiz ve vatandaşlarımız destekleriyle odun sobaları aldık ve bölgeye 2 TIR sevk ettik. Aynı zamanda yakacak da temin ettik. Depremin soğuk kış günlerinde olması da buradaki afetzedelere daha zor günler yaşatıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bu yardımları yapan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.  
Öte yandan Obalı, kentlere diğer kentlere giden depremzedeler için daha fazla yer açılması için de Diyanete bağlı Kur’an kursları binalarının kullanılabileceğini ifade etti. Obalı, “Diyanetin ve Milli Eğitimin emrinde gençlik merkezleri, yatılı Kur’an kursları ve cemaat yurtları var. Bunların acilen depremzedelerin barınması için açılması lazım. Bu felaket öyle birkaç gün içinde yaraları sarılacak bir yıkım değil. Çok uzun bir süreçte buradaki sorunları aşabiliriz ve bunun içinde daha fazla yere ihtiyacımız var. Henüz depremzedeler tam olarak bölgeden çıkmadılar ve yakın bir zamanda diğer illere daha yoğun bir akın olacaktır” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim