Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Polat, kentten deprem bölgesine gönderilen 1 milyonun üzerinde battaniye olduğunu ve kısa sürede yeni gelen siparişlerle beraber bu rakamın 1 buçuk milyonu geçeceğini ifade etti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün başkanlığında yapılan toplantıda gazetecilere bir açıklama yapan Uşak Tekstil OSB Başkan Vekili Fahri Polat, kentten şu ana kadar giden battaniye rakamlarının 1 milyonun üzerinde olduğunu ve yeni siparişlerin üretilmeye devam ettiğini söyledi. Fahri Polat, “Sayın Valimizle beraber sanayiciler olarak toplantı yaptık. Bize battaniye toplanmasıyla ilgili görev verildi. Herkes elinden geleni yapıyor ve en az 1 milyon 500 bin adet battaniyeyi geçeğiz” dedi.

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Uşak OSB’nin battaniye temini noktasında yardımcı olduğunu belirten Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, “OSB devlet kurumu gibi çalıştı. Çıkan araçların takibi ve koordinasyonu hakkında destek verdi. Bu bağlamda yapılan çalışmalardan dolayı sanayicimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Burada geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Vali Turan Ergün, “Şu ana kadar bölgeye ulaşan toplam 1 milyon 68 bin 871 adet battaniyemiz var. Bunun 891 bin 636’sı ilimiz Uşak tarafından gönderildi. Şimdi hali hazırda siparişi verilen 200 bin adet daha battaniye bulunuyor. Birkaç gün içinde çok rahat 1 milyon 200 bin adet bandını geçeriz. Bunun dışında bölgeye kuru gıda olarak 1 milyon 271 bin parça ürün gitti. 197 TIR sevkiyatı yapıldı. Giden TIR, iş makinesi ve diğer araçlarla beraber sadece Uşak’ta 739 araç deprem bölgesine sevk edildi” demişti.

Öte yandan Uşak’taki battaniye fiyatlarının artmasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bazı paylaşımlar yapılmış ve bunlarla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti.  Söz konusu paylaşımda 100 TL olan battaniyenin 250 TL’ye yükseldiği öne sürülmüştü.

Editör: TE Bilişim