Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladıkları “Fidanlar Fidanla Büyüyor” protokolü kapsamında, Uşak’ta da ağaçlandırma çalışması yapıldı.
Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın katılımıyla Banaz’a bağlı Kızılcasöğüt Beldesi’nde yapılan etkinlik kapsamında 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.
İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin de katıldığı fidan dikimi etkinliğinden önce bir açıklama yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kentte 223 bin 496 hektar ormanlık alanın bulunduğunu ve bu rakamın ilin yüzölçümünün yüzde 40’ına tekabül ettiğini söyledi.  2003’ten bu yana toplam 49 bin 188 hektarlık alanda 67 milyon 69 bin 784 adet fidanın dikildiğini belirten Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Bugün de 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen protokol kapsamında, bugün 81 ilimizde fidanlarımız toprakla buluşacak. Bugün dikeceğimiz bu fidanlar yakın zamanda verimli bir ormana dönüşecek” dedi.
Fidan dikiminin çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini geliştirdiğini dile getiren Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Son yıllarda öğrencilerimiz marifetiyle 10 binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Bu etkinlikler sayesinde ülkemizin yeşil dokusu geliştiriliyor ve gençlerimiz ile çocuklarımız ağaç ve orman sevgisini şimdiden anlıyorlar. Çevreye duyarlı ve farkındalığı olan bireyler yetiştiriyoruz. Geleceğin daha güzel olması için ormanları bugünden yeşertmeli ve her fidana sahip çıkmamız gerekiyor. Dünyaya örnek olmak için fidanlarımızı bugün dikiyoruz ve fidanlarımızı fidanlarımızla büyütüyoruz” diye konuştu.
         Uşak Valisi Funda Kocabıyık, konuşmasının ardından ilk fidanı dikerek, etkinliğin startını verdi. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve öğrenciler birer fidan diktiler.
 
 
 
Editör: TE Bilişim