Yaklaşık 5 ay önce meydana gelen trafik kazasında 2 üniversite öğrencisi genç kızın ölümüne sebebiyet veren ve alkollü olduğu öne sürülen sürücü, Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Geçtiğimiz 30 Mayıs’ı 31 Mayıs’a bağlayan gece, Uşak-İzmir kara yolundaki bir akaryakıt istasyonundaki marketten alışveriş yaptıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Mısra Buse Uğurlu (25) ve Sude Ürer'e (23)’e çarparak ölümlerine sebebiyet verdiği belirtilen H. K. (28) bugün hakim karşısına çıktı. Olay günü kullandığı 64 AH 424 plakalı otomobilin çarptığı 2 genç kız, olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma dosyası tamamlandı ve bugün zanlı H. K. Hakim karşısına çıktı. Hızını 110’a sabitlediğini öne süren H.K.’nin olay günü telefonunda 180 kilometre hızla gittiğine dair fotoğrafın yer aldığı öne sürüldü. Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden H.K.’nin hayatını kaybeden genç kızların ailelerinden özür dilediğini ve vicdan azabı çektiğini ifade ettiği belirtildi.

Mahkemede ifade veren bir görgü tanığı, H.K.’nin telefonunu aldığını ve burada 180 kilometre hızla gittiğine dair görüntüyü bir arkadaşına gönderdiğine de tanık olduğunu ve bunu da emniyetle paylaştığını ifade etti.

Davanın birinci duruşmasında, ileri bir tarihte tekrar duruşma yapılacağı kararı alındı ve H.K’nin tutukluluk halinin süreceği bildirildi.

Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!

Editör: TE Bilişim