İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

  CHP'li Özkan Yalım, uyuşturucu kullanma yaşının 13'e kadar düştüğünü söyleyerek büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Meclis'te mağdurların sesi olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sokakta 'taş', 'kristal' ve 'buz' isimleriyle anılan uyuşturucu madde kullanımının 12-13 yaşa kadar düştüğünü ifade ederek, "Bu uyuşturucuyu 'metamfetamin' denen bu taşı çok sayıda Afganlı ve Suriyeli yabancı uyruklu vatandaşın sattığı ile ilgili elimizde net bilgiler var" dedi.
    Özellikle Uşak çevresinde çok sayıda vatandaşın uyuşturucu batağına bulaştığını ifade eden CHP'li Yalım, konuyu TBMM gündemine getirdi. Yalım'ın verdiği önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.
    CHP'li Yalım ise reddedilen önergeyle ilgili, "Çocuklarımızın bu hale düşmesinden dolayı utanç içerisinde olduğumu belirtiyorum. Bu illet özellikle de çocukları hem fiziken hem ruhen bitiriyor, gerçekten bitiriyor. Vatandaşı ne hale getirdiği gerçekten anlatılmaz. Kırmızı ışığı yeşil gibi görüp, gelen büyük kamyonun altına girmek gibi pek çok halüsinasyona neden oluyor. Hatta annesinin babasının altınını çalıp satan, bu illeti almak adına gereken her türlü hırsızlığı yapan gençlerimiz var. Özellikle de küçük çocuklara hırsızlık yaptırıyor" ifadelerini kullanarak tehlikenin ne denli büyük sorunlara yol açacağının altını çizdi.

EGM: UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞININ 21,2

    Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, daha önce bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Nisan 2022’de bu konuyla ilgili gündeme gelen söylemlere toplu bir yanıt veren Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu kullanım yaşının Türkiye’de 12 veya 13 yaşlarında olmadığını bildirmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "2021 yılı NARKOLOG verilerine göre ülkemizde uyuşturucuya başlama yaşı ortalama 21,2'dir" denildi. EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan, Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşı tartışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Sınırlı sayıdaki kişilerin küçük veya büyük yaşlarda uyuşturucuya başladığını ifade etmesi genele yaygınlaştırılımaz. Dolayısıyla 'Türkiye'de uyuşturucu kullanımına başlanma yaşı 5, 8, 9 veya 12'ye düştü' şeklindeki söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Uyuşturucuya başlama yaşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ortalama ve ortanca yaş değerleri üzerinde üzerinden hesaplanmaktadır. 2021 yılı NARKOLOG verilerine göre ülkemizde uyuşturucuya başlama yaşı ortalaması 21,2'dir" denildi.

Editör: TE Bilişim