Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Uşak Belediye İşhanı binasından yaklaşık 2 ay önce alınan karot örnekleri nedeniyle delik deşik olan kolonlar, yaptığımız haberlerin ardından kapatılırken, kapatma işleminin yarım yamalak yapıldığı ve oyukların arasına molozların gelişi güzel doldurulduğu görüldü.

Yüzde 70’i Uşak Belediyesine ait olan ve büyük bir bölümü yıkım kapsamının dışında tutulan Uşak Belediye İşhanı’yla ilgili bir dizi haber yaptık ve bunun üzerine İnşaat Mühendisleri Odası Yöneticileri binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Binayla ilgili depreme dayanıksız raporunun İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne verildiği ve henüz yıkılmayan binada bir grup esnaf bulunması rağmen karot örneklerinin alındığı noktaların eski haline getirilmediği görülmüştü. Söz konusu haberlerin ardından, buradaki oyuklar kapatılırken, bunun çok da sağlıklı yapılmadığı görüldü. Uşak Belediye İşhanı’ndan bir esnaf, oyukların içine gelişi güzel moloz yığınlarının konduğunu ve üzerlerine beton maske yapıldığını belirtti.

KAPATILAN OYUĞUN İÇİ KABAK OYAR GİBİ SÖKÜLDÜ!

Üstü kapanan oyuklardan biri, ince bir tornavida yardımıyla halk deyimiyle ‘kabak oyar gibi’ söküldü. Normal şartlarda betonla sağlıklı bir şekilde doldurulması gereken oyuktan ise yapıştırıcı ve kolonu tutucu özelliği olmayan moloz yığını döküldü. Ayrıca buradaki bazı kolonların gazete ile doldurulduğu da ve üzerlerinin kapatıldığı da iddia edildi.  Sıyırma yapılan duvarların da eski haline getirilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Burada karot alma işlemini talep eden kurum olan Uşak Belediyesi’nin ve bu işlemin takibini yaptığı belirtilen Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin gerekli denetimi yapmadığı ve burada tüm inisiyatifi, numune alan firmaya bıraktığı anlaşıldı.  Bahsi geçen ve gevşek olan karot örneğini de video kaydıyla kayıtlara geçtik.

NORMAL ŞARTLARDA OLMASI GEREKEN NE?

Öte yandan normal şartlarda karot alma işleminin en az 3 kolondan olması gerektiği ifade eden ve kentte inşaat mühendisliği ve şantiye şefliği yapan bir kaynak, “Normal şartlarda bu işlemleri 3 kolondan yaparız ve çok gerekli olursa daha fazla kolondan da örnek alınabilir. Fakat ne kadar çok örnek alırsak alalım, kolonları hemen eski haline getirmeliyiz. Burada uzun süre kolonlar delik deşik beklemiş ve bu olmamalıydı. Yetkili arkadaş her kimse, gidip buradaki kontrolü bizzat yapmalı, çünkü bina halen aktif olarak kullanılıyor. Karot örneği alınması nedeniyle kolonların mukavemeti zarar görebilir. Burası eski haliyle bire bir aynı olmalı. Çok geç olmadan bu işlemi yapan arkadaşlar her kimse, burayı ellerinden geldiğince sağlam yapsınlar. Yoksa yarın bir deprem olduğunda ve bu bina yıkılırsa bu haliyle onların da başları ağrır” ifadesini kullandı.

HABER: ALİ ARASLI/// 

Editör: TE Bilişim