Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kanunun çıkmasının ardından SGK Uşak İl Müdürlüğü binasına, her gün yaklaşık bin 500 ila 2 bin kişi gelmeye başladı ve bu durum kurumun bahçesinin dışına ve kaldırımlara uzanan kuyruklara neden oldu.
SGK Uşak İl Müdürlüğü personeli, yoğun talebe yetişmek için Cumartesi ve Pazar günleri de yoğun mesai yaparken, gelenlerin çoğunun internet üzerinden başvuru yaptığı halde, kurumda yoğunluk oluşturduğu öğrenildi.


Kıdem hesaplama için de yoğunluğun olduğunu belirtilirken, yakın zamanda çıkacak yapılandırmayla birlikte kuyrukların bu sayının 2’ye katlanması bekleniyor. 
Öte yandan Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, söz konusu yoğunluğa rağmen SGK Uşak İl ve İlçe Müdürlüklerinde bulunan personelin yoğun bir özveriyle çalıştığını belirtti. Savaş, “Tüm memur arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma temposu içindeyiz ve vatandaşımızın işini görmek bizim temel vazifemiz. Fakat daha önce de belirttiğimiz gibi SGK çalışanlarımız, özlük haklarını hala alamamış durumdalar. Memur arkadaşlarımızın maaşları çok düşük ve bunun için bakanlık yetkililerinden destek istiyoruz. Memur Sen’e bağlı Büro Memur Sen ve Şubeleri olarak, bu sorunların çözümü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Editör: TE Bilişim