Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Uşak Gazeteciler Derneği  adına konuşan Başkan Karayol  saldırıyı gerçekleştiren kişileri kınadı, bir daha böyle bir saldırının gerçekleşmemesi temennisinde bulunan Karayol, saldırıya uğrayan  Fevzi Tokat’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  Uşak’ta vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek çalışan, emek veren  Gazetecilerin sahipsiz olmadığını vurgulayan Karayol; “ Zor şartlar altında görevlerini yerine getirmek için uğraş veren basın emekçilerine gün geçtikçe saldırılar artmakta, gazetecilerin görevini yapması engellenmektedir. Pandeminin ağır koşullarında fedakarca çalışan basın emekçileri bu da yetmezmiş gibi fiili saldırılara maruz kalmakta, gittikçe yaygınlaşan şiddetin öznesi haline gelmektedir” şeklinde konuştu.

“HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNE BİR SALDIRIDIR”

Saldırıyı  halkın haber alma özgürlüğüne, basın özgürlüğüne  yapılan bir saldırı olarak niteleyen Karayol ; “Gazetecilere saldırılması, meslektaşlarımızın darp edilmesi,  kameraları ve fotoğraf makinaları kırılarak görev yapmalarının engellenmesi kesinlikle kabul edilemez.  Olayın sorumlularının bir an önce bulunarak hak ettikleri cezayı almaları konusunda tüm yasal yollara başvurulacaktır. Cemiyetimiz konunun ısrarla takipçisi olacaktır. Gazeteciler yalnız ve sahipsiz değildir, buradan bir kez daha tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.

Editör: TE Bilişim