Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisini su basması, hastanenin yer seçiminin yanlış olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Hastane inşa edildiği dönemde hastanenin inşa edileceği yere karşı çıkan Uşak Mimarlar Odası, o dönemde hizmeti engellemekle suçlanmıştı. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, “Biz hastane yapıldığı dönemde, yanlış yer seçimi olduğunu ifade ettik ve yatırıma karşı çıktığımız için düşman ilan edilmiştik. Fakat bugün doğruyu söylediğimiz bir kez daha ortaya çıktı ve biz doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca kentteki bir kurumun yöneticisi de, hastanenin yer seçimine daha önce karşı çıktıklarını, fakat bunun dikkate alınmadığını belirtti.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2009’da ihalesi yapıldıktan sonra 25 Şubat 2013 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. Daha önce kent merkezinde bulunan hastane binaları da buraya taşındı ve normalde devlet hastanesi olarak inşa edilen bina, Uşak Üniversitesi’ne tıp fakültesinin kurulmasıyla birlikte, 2 Aralık 2016’dan sonra eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne getirildi. Hastanede randevu sorunları bu tarihten sonra baş göstermeye başladı ve hastanenin yanlış yer  seçimi de zaman zaman sorunlara neden oldu. Bataklığa inşa edilen hastanede zaman zaman su baskınları görülmeye başlandı. Son olarak Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisini geçtiğimiz hafta sonu su bastı ve konuyla ilgili haberler on binlerce vatandaş tarafından okundu ve takip edildi. Hastanenin bataklığa inşa edildiği, son 1 kaç gündür görülen yağmur ve sonrasında hastane çevresinde oluşan balçıktan da daha net anlaşıldı.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

Söz konusu durumu haberleştirdik ve bunun üzerine Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı da bir açıklama yaptı. Samancı, hastanenin inşaatının planlandığı 2007 ve sonrasındaki dönemde, yer seçiminin sakıncalı olduğunu ve bunun sorunlara yol açacağını bildirdiklerini hatırlattı. Konuyla bir paylaşım yapan Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, “Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği olarak, dönem içinde hastane yerinin yanlış olduğuna ve hastane yerinin daha uygun yere yapılması gerektiğinin altını çizdik. Yerin yanlış olduğunu ifade ettiğimiz için Uşak’a yapılacak yatırıma karşı düşman ilan edildik. Fakat bugün ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim