Uşak’ta güneş paneli hırsızlığı yapan ve çevre illerde de isimleri bazı hırsızlık olaylarına karışan suç örgütüne yönelik yapılan operasyon sonucunda, gözaltına alınan 9 kişiden 2’si tutuklandı. 2021 yılından beri meydana gelen, Uşak’ta 13, Manisa’da 4, Afyonkarahisar’da da 2 faili meçhul güneş paneli hırsızlığını aydınlatmak için istihbarat çalışması yapan Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nitelikli hırsızlık suçuyla mücadele kapsamında son 6 ayda yaptığı çalışmaları 5 Nisan 2023 günü sabah 6:30’da yaptığı operasyonla sürdürdü. Uşak merkezli operasyon, İzmir, Kütahya ve Manisa’ya da uzandı ve 8 adrese KOM ve JASAT ekipleri tarafından eş zamanlı baskın yapıldı.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

17 ekip, 21 ara ve 100 personelin katılımıyla yapılan operasyonun sonunda, 8 cep telefonu, 8 sim kart, 2 suç yazışmalarının olduğu ajanda, 14 güneş paneli, 2 akü ve 5 invertör ele geçirildi ve 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların 3 gün süren sorgularının ardından, Adliye’ye sevk edildiği ve burada hakim karşısına çıkarıldığı belirtildi. 9 zanlıdan 3’ü adli kontrol kararı ve 4’ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 kişi de tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Cezaevine kondu. Operasyonun sonucunda 19 faili meçhul güneş paneli hırsızlığının aydınlatıldığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim