Uşak Belediye İşhanı’nın yıkımı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen depreme dayanıksız raporu için, burada bulunan esnaflar itiraz dilekçesi veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Belediye İşhanı Site yöneticileri, “Burada çok yoğun bir şekilde karot alındı ve sadece belli bölgelerde alındı. Burası için verilen çürük raporuna ve buna istinaden alınacak çürük raporuna karşı itiraz edeceğiz” dedi.

Uşak Belediye İşhanı’nın yıkım için bir süre önce, Uşak Belediyesi tarafından binanın depreme dayanıklı olup olmadığına dair rapor talep edildi. Ayrıca binanı yıkımı için burada bulunan işletme sahiplerine Uşak Belediye Meclisi’nin ilgili komisyonunda alınan değerleme raporları iletildi. Yüzde 70’inin Uşak Belediyesine ait olduğu işhanından geçtiğimiz günlerde yoğun karot örnekleri alındı. Binanın daha önce süpermarket olarak kullanılan bölümü ve üst katlarındaki neredeyse tüm kolonlardan alınan karot örneklerinin sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız raporu verildi. Binadan alınan yoğun karot örnekleriyle ilgili görüş belirten Uşak İnşaat Mühendisleri Odası’nın bir yöneticisi de, alınan örneklerin yoğunluğunun binaya zarar verebileceğini ifade etmişti.

Binayla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verdiği rapora burada kendi mülkiyeti olan esnaf, itiraz edeceğini duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan site yöneticisi ve isminin haberde geçmesini istemeyen bir esnaf, “Buradan çok fazla karot alındı ve bunlar nedense eski haline getirilmedi. Normalde bu karot örnekleri alınan yerler eski haline gelir. Fakat binamız delik deşik edildi. Bu binayla ilgili biz de gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız ve duruma istinaden, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne önce dilekçemizi vereceğiz. Buradan gelecek cevaba göre de durumu mahkemeye taşıyacağız” dedi.

Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

Burada uzun yıllardır esnaflık yapan ve sitedeki ilk dükkan sahiplerinden biri olan Hayrettin Saymalı da, “Bu binaya hiçbir bakım yapılmadı. Burada güçlendirme de yapılabilirdi, fakat bunlar seçilmedi ve binamız delik deşik edildi. Bizler de yargı hakkımızı kullanırız ve binanın gerekirse güçlendirilmesini ve depreme dayanıklı hale getirilmesini talep ederiz” diye konuştu.

Öte yandan binanın sadece belli bir bölümünün yıkılacak olması ve burada bulunan beyaz eşya mağazası ve düğün salonu olarak kullanılan bölümlerin kalacak olması da sitedeki esnaf tarafından tepki topluyor. Daha önce buradaki tapularını Belediye İşhanı kapsamından çıkaran 3 işletme sahibi, ayrı tapu olduğu için yıkım kapsamının dışında tutuluyor. Fakat binanın aynı anda inşa edilmesi ve buranın 4 bloktan oluşan bir site olması, kağıt üstündeki bu ayrımın reelde söz konusu olmadığını da ortaya koyuyor.

Editör: TE Bilişim