Son dönemlerde Uşak'ta en çok merak edilen konu, kar yağışının ne zaman olacağı yönünde. Kar yağışıyla ilgili bir çok vatandaş sürekli hava durumuna bakıyor. CNN Türk'e Meteoroloji Danışmanlığı yapan Prof. Dr. Orhan Şen, şu anda Türkiye genelinde havanın kar ortamında olmadığını ifade etti. Şen, Şubat ayını kast ederek, "Fakat önümüzdeki ayın 10'unda bir soğuk hava dalgası girişi var Türkiye'ye ama Marmara'da Kar Yağışı yapacağını pek tahmin etmiyorum. Anadolu'ya bir kar yağışı gelecek ayın 10'undan sonra" dedi.

VERİLER, 10 OCAK'TAN SONRA YAĞIŞ GÖSTERİYOR

CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame

Öte yandan Meteorolji'nin sayfasına bakıldığında da, zaman zaman kar havası olacak düzeyde hissedilen soğuk havaya rağmen, önümüzdeki günler için kar yağışı görülmüyor. Önümüzdeki hafta 10'u ve sonrasında yağmurlu hava dikkat çekiyor. Yetkililer, hava hareketliliğine göre tahminlerin de değişebileceğini ifade ediyor. Geçtiğimiz yıl, bu dönemlerde kentte soğuk hava hakim olmuş ve ocak ayının ortasında yoğun kar yağışı görülmüştü.

Editör: TE Bilişim