Uşak ve diğer illerdeki SGK İl ve İlçe Müdürlüklerinde EYT yoğunluğu dikkat çekiyor. SGK'da uzun ve saatler süren kuyruklar, hem vatandaş, hem de personel açısından sıkıntılı durumlar doğuruyor. Yetkililer, sadece askerlik borçlanması ve Bağ-Kur tevkifat borçlanması olanların kuruma bireysel başvuru yapmalarının zorunlu olduğunu ve bunun dışındaki tüm işlemlerin e-devlet üzerinden online olarak yapılabileceğini belirtti. Şu anda kuruma gelme zorunlulu olanların ağırlıklı olarak Bağ-Kur tevfikat borçlanması için kuyruklara girdiği ve askerlik borçlanması olanların büyük çoğunluğunun işlemlerini Aralık 2022'de tamamladığı öğrenildi. SGK Uşak İl Müdürlüğü yetkilileri, e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan başvuru işlemlerini şöyle sıraladılar:

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

"Eğer askerlik ve Bağ-Kur tevkifat borçlanmanız yoksa, kuruma gelmenize gerek yok. Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz:

İLK İŞLEM; e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın. Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın. Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.

İKİNCİ İŞLEM; SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın. 
Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın. Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.

ÜÇÜNCÜ İŞLEM: ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın. Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim