Uşak Belediyesi’nin kentte yaptığı yeşil alan çalışmaları kapsamında, Bölme’de bir mesire ve yaşam alanı inşa edildi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentte yeşil alanı artırmak içn çalışmalar yaptıklarını ve son yapılan çalışmayla birlikte kişi başına  düşen yeşil alan miktarının 8,7 metrekareden 10,12 metrekareye kadar çıktığını belirtti. Başkan Çakın, “Yeşil alanlarla ilgili Uşak Belediyesi yoğun bir çalışma içindedir. Bu kapsamda ilimizdeki yeşil alan miktarını artırmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Yakın bir zamanda yeni yatırımlarımız da hayata geçecek” dedi.

Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 2019’da göreve geldikten sonra kentte 37 yeni park alanı inşa edildi. 2019 yılından bugüne kadar kente 37 yeni park alanı kazandırarak 217 olan park sayısını 254’e çıkaran Uşak Belediyesi sosyal donatılarla yaşam alanları kuruldu. Yapılan çalışmaların sonunda 442 bin 661 metrekare ilave alan kazandıran Uşak Belediyesi, mevcut yeşil alan miktarını 2 milyon 229 bin 816 metrekareye çıkardı. Son olarak önceki gün açılışı yapılan Bölme Piknik Alanı ile birlikte kent yeni ve renkli bir sosyal alana hizmet vermeye başladı.

Uşak Belediyesi eliyle 81 adet mevcut parkta da yenileme gerçekleştirildi. Yeni park alanlarında ise 2 bin 610 adet ağaç dikimi yapıldı. Kendi bünyesinde çiçek yetiştirmeye başlayan Uşak Belediyesi, her yıl ortalama 150 bin adet mevsimlik çiçeği parklarla buluşturdu. Uşak’ta yürütülen çalışmalarla 8.37 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10.12 metrekareye çıktı. Uşak Belediyesi tarafından kapsamlı bir çalışma yapılarak kente kazandırılan, Bölme mesire alanında cirit sahası da yer alıyor. Yeni inşa edilen ve 35 bin metrekare alan alanda, cirit sahası, yürüyüş parkuru, 44 kamelya ve barbekü yapma bölümü, çocuk oyun grubu, mescit gibi sosyal donatılar yer alıyor. Cirit sahasının bu alanda olması, da ayrı bir önem taşıyor.

Öte yandan Bölme mesire alanını Uşak Valisi Turan Ergün, Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve protokol mensupları açtılar.

Editör: TE Bilişim