Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir önceki dönem Başkanı Dr. Arif Güvenir, covid-19 döneminde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Güvenir, “Aile Sağlığı Merkezinde,COVİD-19 pozitif yada temaslı, günlük ortalama 80 hasta aramam gerekiyor. Her hastaya üçer dakika ayırsam ki üç dakika yetmez. 240 dakika eder. Böl 60 dakikaya. Dört saatimi alır.  Yaklaşık günlük muayene sayımız ortalama 70-80. Her hastaya Dünya sağlık örgütüne göre 20 dakika ayırmalıyım. Bu hesabı hiç yapmayayım. Yaparsam gün içinde uyumamam gerekir. -Güzel ülkemin şartlarında her hastaya beş dakika ayırabilirsem,400 dakika harcarım.  Böl 60 dakikaya. 6.66 saat eder.  Şimdi toplayalım bakalım. 4+6.6=10.6 saat çalışmam gerekiyor. -Verilen bunca emeğin karşılığı ne mi ? 1-Hastalarla zorunlu temastan,Covid-19’ a yakalanır,ölür yada sağ kalırım meslek hastalığı sayılmaz. 2-Telefonda hastadan hakaret işitir yutkunurum.ASM’de hakaret ve fiziki şiddet görürüm, şikayetçi olduğumda, suçlu ifadesini verir ,emniyetin diğer kapısından benden önce çıkar gider. 3- Kendimizi korumak için Kişisel Koruyucu Ekipman isteriz, utanmadan  merdiven altı üretilmiş kalitesiz maske sağlık çalışanına gönderilir.   4- Tulum,el dezenfaktanı, bone vb Ekipmanları Bakanlık karşılamıyor, kendiniz temin edin diye sarı zarfla yazı gönderilir. -Vurun abalıya. -Ölüyoruz , tükeniyoruz.   -Devlet bir an önce tedbir almalı,yeni  yöntemler geliştirmelidir. -Yoksa biz bitiyoruz.” ifalerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim