Uşak Ergenekon İlköğretim Okulu’nun yanında yer alan eski öğretmen lojmanları yıkıldı. Kötü niyetli kişilerin girip çıktığı ve vatandaşın sık sık polise şikayet konusu yaptığı binaların yıkımının bu sefer kurallara uygun bir şekilde yapıldığı görüldü. Daha önceki haberimizde iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması dikkat çekerken, şu anda yıkılması gerektiği gibi yıkılan binaların yerine, okul öncesi eğitim için okul yapılacağı ve buradaki anaokulu ihtiyacının karşılanacağı belirtildi.

Uşak’ta terk edilmiş halde ve harabeye dönen, zaman zaman suça karışan kişilerce kullanıldığı ifade edilen Ergenekon İlköğretim Okulu’nun yanındaki eski öğretmen lojmanları, yıkıldı. Uşak İl Özel İdaresi tarafından belirlenen yıkım ekiplerince yıkılan lojmanlardan geriye sadece inşaat molozları, demirler ve diğer döküntüler kaldı. Yıkılan binaların yerine bölgede ihtiyaç olan bir okul öncesi eğitim kurumu inşa edilecek. Bölgede ikamet eden ailelerin çocukları, eğitim hayatlarına burada yapılacak yeni binada başlayacaklar.

VİRANEYE DÖNMÜŞ LOJMANLAR YIKILDI

Uşak'ta terk edilmiş öğretmen lojmanları için yıkım kararı geçtiğim günlerde çıkmıştı ve bu hayata geçirilmeye başlandı. Daha önce bölgede yaptığımız bir haberde, binaların çatısında bulunan bir grup işçinin çatıdaki tahtaları gelişi güzel ve hiçbir güvenlik önlemi almadan aşağı atmaları dikkat çekmişti. Uşak’ın Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan Ergenekon İlköğretim Okulu’nun yanında yer alan ve bir dönem öğretmen lojmanları olarak kullanılan binaların yıkımına karar verildi. Söz konusu karar, geçtiğimiz günler itibariyle uygulamaya geçirildi ve binalar yıkıldı. Daha önce metruk halde bulunurken, zaman zaman kimliği belirsiz kişilerin içeriye girerek çeşitli maddeler aldığına dair ihbarlara konu olan binalardan vatandaş da zaman zaman şikayetlçi oluyordu. Binaların yıkımı için Uşak İl Özel Özel İdaresi tarafından bir ekip görevlendirildi. Bu sefer binanın çevresinde güvenlik çemberinin kurulduğu ve yıkım sahasının içine kimsenin sokulmadığı da görüldü. Yıkımın bir kaç hafta içinde tamamen biteceği ve inşaat molozlarının temizlenmesinin ardından, burada yapılacak çalışmaların hayata geçmesi için ihale sürecinin takip edileceği öğrenildi.

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU YAPILACAK

Söz konusu alana, okul öncesi bir eğitim kurumunun yapılacağını belirten Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Bu bölgeden yoğun bir şekilde anaokulu talebi vardı ve bunun üzerine bir yer ihtiyacı doğdu. Bura atıl vaziyette bulunan lojmanlar binalarının yıkılmasıyla bir alan oluşması öngörüldü. Lojman binaları yıkıldı ve şimdi buraya bir okul öncesi eğitim kurumu inşaatı yapılacak. Bunun için gerekli çalışmaları biz değil İl Özel İdaresi yapıyor. Okulun ne şekilde yapılacağına sayın Valimiz ve ekibi karar verecekler. Okul inşaatı tamamladıktan sonra biz de burada eğitim faaliyetlerine başlayacağız” dedi.

UŞAK VALİSİ DR. TURAN ERGÜN: METRUK BİNALARIN YIKIMI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Daha önce kentteki gazetecilerle bir basın toplantısı yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, burada İl Genel Sektereti Ertan Keleş sunum yaparken, metrup binalarla ilgili de bilgi vermişti. Ergün, “İlimizdeki metruk binaları tespit ettik ve bunları köylerde de olmak üzere yıkacağız. Kırsal bölgelerde de metruk binalarımız var ve buralar kötü niyetli kişilerce kullanılabilir. Bunların önüne geçmek için bir ekip görevlendirdik ve yıkımları için planlama yaptık. Yakın bir zamanda ilimizdeki tüm metruk binaları yıkmış oluruz. Çünkü buralarda kalan yok, her hangi bir tarihi özellikleri yok” ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan Uşak’ta yeni yapılacak okulla birlikte okul öncesi eğitimde ortalamanın yüzde 100’e ulaşması da bekleniyor. Her yıl okul öncesinde oranı kademe kademe artırdıklarını ifade eden Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, şu anda yüzde 98 oranına ulaştıklarını kaydetti. Şahin, “Okul öncesi eğitimi alan çocukların almayanlara göre daha avantajlı olduğu bilinen bir husus. En az 1 yıl öncesinde eğitime katılarak, eğitim hayatına başlamaları için çalışma yürütüyoruz. Uşak’ta şu anda yüzde 98 oranında bir 5 yaş okullaşma oranı var. Hangi çocuk niye katılmıyor diye çalışma yapıyoruz. Başka şehirde mi değil mi gibi takiplerimiz oluyor. Yüzde 100 hedefimiz var. Örneğin Sivaslı’nın ilçesinde bir yavrumuz var ve okula gidemiyor. Haftada bir gün öğretmenimiz gidip ona etkinlikler yaptırıyor” dedi.

NOT: BU HABER  DEPREMDEN 1 GÜN ÖNCE YAZILDI VE YAŞANAN DEPREM NEDENİYLE YAYINA GEÇ ALINDI. OKURLARIMIZIN BİLGİSİNE SUNARIZ. 

Editör: TE Bilişim