Uşak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nin karşısındaki süper marketin üstüne inşa edilmek istenen ve belediye tarafından mühürlenen kaçak yapının iskelet kısmı, aradan geçen 2 buçuk aylık sürenin ardından söküldü. Uşak’ta Cumhuriyet Bayramı tatili döneminde süper marketin üstünde inşa edilen ve vatandaşın da tepkisine neden olan çelik konstrüksiyonlu ve tonoz çatılı olması planlanan kaçak yapı,  inşa edilmek istendiği günden itibaren gündeme gelmişti.

Vatandaşın da tepkisini çeken söz konusu inşaat, aynı zamanda kentteki diğer kaçak yapılaşmalara da dikkat çekilmesini sağlamıştı. Uşak Belediyesi ekipleri, buradaki kaçak yapıya cezai işlem uygulamış ve yapılmak istenen yapının inşaat iskeletinin  sökülmesi talep edildi. Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından değerlendirilen konuyla ilgili nihai karar önceki hafta buradaki inşaatı yapan tarafa bildirildi.

Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek

İnşaatı yapmak isteyenler, gazetemize yaptıkları açıklamada, karar kesinleştiği için en yakın zamanda söz konusu malzemeleri sökeceklerini açıkladı.  Verilen karara göre 1 milyon 350 bin TL ceza aldıklarını belirten bir kaynak, “Bize ceza yazıldı ve normalde binayı inşa edip bu cezayı yeseydik sesimizi çıkarmazdık. Fakat ceza sadece demirlere yazıldı. Yapmaya devam ederseniz 2 katı ceza yazacağız diyorlar” dedi.

Yaptıkları inşaattan dolayı ceza aldıklarını belirten ve 8 daireden birinin hak sahibi olduğunu ifade eden kaynak, yapılmayan binaya ceza kesildiğini ve bunun adil olmadığını savundu. Kentteki kaçak yapı sorununun hemen her yerde olduğunu belirten ve kendisinin dışında bir çok kişinin kaçak çıkmalar yaptığını belirten aynı kanyak, “Biz ceza yedik ve bunu söktük. Fakat bizim marketin hemen altında 2 tane yan yana kaçak yer yapıldı. Az ileride kaçak olarak bir çikolatacı ikinci şubesini açtı. Keza yanındaki işyerlerinde de kaçaklar var. Tüm bunlar ortadayken, neden biz bu kadar dayak yedik? Madem biz söktük, hepsi söksünler” dedi.

Editör: TE Bilişim