ALİ ARASLI///

Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın yeşil alanın otel alanına çevrildiğine dair iddiası, kentte yeni bir tartışma konusu oldu. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, daha önceki dönemde görev yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın tanıtım materyallerinde, ağaçlık ve yeşil alan olarak görülen, fakat resmi kayıtlarda otel alanı olan bölgeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü Gazetesi’nin haberleştirdiği açıklamalarda, söz konusu alanın geçtiğimiz günlerde AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla yeşil alandan otel alanına çevirdiği öne sürüldü. Hakan Savaş, “1.5 yıl önce, AKP'li eski Belediye Başkanı yeşil alan sözü verdi. Buna güvenen vatandaşlar konut aldılar ama aldatıldılar. Daha 1.5 yıl önce şehrin her tarafında bilboardlarda bu projelerin görsellerini sergilediler. Bugün ise yeşil alan olarak gösterdikleri yeri otel inşaat alanı olarak ilan etmeleri ne ahlakidir ne vicdanıdır ne de hukukidir” ifadelerini kullandı.

SÖZ KONUSU ALANLA İLGİLİ ALINAN YENİ BİR KARAR YOK
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, “2014’te orası otel alanıydı ve muhtemelen bir önceki yönetim lansman projesinde orayı yeşil alan göstermiş. Herhalde onu otel alanı olarak gördükleri için yeşilden otel alanına dönüyor gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar.  Bu asılsız bir iddia ve 2014’ten beri TOKİ’nin yaptığı planlarda bu durum devam ediyor. Orasıyla ilgili alınmış her hangi bir meclis kararı ve komisyon kararı yok. Bu iddialar asılsız ve yalandır. Olmayan bir şeyi konuşuyoruz. Her araya söylüyorum ve bu bilgi almadan destekleyici bir şey olmadan ve görsel üzerinden yapılan bir haber.  Projeler yapılır ve insan orada ne görmek isterse onu ister. Fakat imar planı farklı bir şeydir.  İmar değişikliği komisyona gelecek ve bununla ilgili her hangi durum yok” dedi. Uşak Belediye Meclisi’nde ve İmar Komisyonu’nda İYİ Partili üyelerin de yer aldığını ifade eden Ceylaner, “Dilerseniz bu konuda İYİ Partili üyelere ulaşın ve onlara sorun. Eminim onlar da bunu doğrulayacaklardır ve durumun böyle olmadığını ifade edeceklerdir” diye konuştu.

Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor


İYİ PARTİLİ UŞAK BELEDİYE MECLİSİ İMAR KOMİSYONU ÜYESİ HİKMET DUYGU: MART 2019’DA SEÇİLDİM VE BENİM DÖNEMİNDE, YEŞİL ALANIN OTEL ALANI OLMASIYLA İLGİLİ BİR KARAR ALINMADI
Konuyla ilgili telefon üzerinden bir görüşme yaptığımız İYİ Partili Uşak Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Himmet Duygu, “Biz 2019’un Mart ayında seçildik ve encümen kararlarıyla ilgi bir bilgimiz yok. TOKİ geçmiş dönemdeki belediye başkanıyla bu görselleri sunduğu zaman orada büyük büyük bir ağaçlar çizmişler ve yeşil alan havası yaratmışlar. Ama tabi planlamayı belediye yapmıyor ve belediyedeki arkadaşların her hangi bir müdahalesi yok. Yeni yönetimde alınan böyle bir karar yok. Sadece geçtiğimiz aylarda alınan bir encümen kararı var. Bazı küçük arsası kalan arkadaşlara o büyük alanın köşesinde birleştirmişler. TOKİ ile yapılmış bir proje bu ve orası otel alanı duruyor. Mart 2019’dan beri burasıyla ilgili belediye meclisinde alınmış bir karar yok. Burasıyla ilgili karar ve tasarruf hakkı TOKİ’nindir” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim