Uşak'ta kaçak olarak yapılan binayla ilgili Uşak Belediyesi ekipleri ceza yazdılar ve çalışmanın durduğu öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, söz konusu bölgedeki çalışmanın durduğunu ve mülk sahiplerinin inşaatı sürdürüp sürdürmemesi durumunda konunun yargıya gideceği ifade edildi.

Dün Uşak Belediyesi yöneticileri, söz konusu binayla ilgili işlemin yapılacağını ve bunun kanuna uygun olmadığını bildirmişti. Öte yandan Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü, Atapark çervesinde bulunan diğer kaçak yapılaşmalara da gerekli cezai işlemleri uyguladı. Bölgedeki binanın mahkameye sürecine taşınması durumunda, gelişmeler yakından takip edilecek.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Uşak Belediyesi yetkilileri, "Burada mühürleme işlemi yaptık. Devam ederse ve mühür kırılırsa, işler yasal boyuta ulaşır. Süreç yasal anlamda her hali karda işleyecek. Çalışma bitti ve işçiler boşaltıdı" ifadesini kullandı.

APARTMAN SAKİNLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KARŞI ÇIKMIŞ

Öte yandan iddiaya göre söz konusu çalışmaya binanın yanı başında bulunan apartman sakinlerinin karşı çıktığı öne sürüldü. İddiaya göre apartman sakinleri bu yapının olmaması için imza topladı. Konuyla ilgili bilgi veren bir kaynak, "Apartman sakinleri razı dahi olsa bu imar kanununa aykırı bir durumdur. Biz buradaki süreci Uşak Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğüne bildiririz. İnşaatı yapanlar 1 ay içinde buradaki malzemeleri kaldırmalılar. Sürecin nasıl işleyeceğine dair kanun açık ve yasal yükümlülükler şu aşamaya kadar yerine geldi" dedi.

Editör: TE Bilişim