HABER: ALİ ARASLI//

Uşak’ta Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin karşısında bulunan süper marketin çatısının üzerine yapılan ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenen çelik konstrüksiyonlu inşaatın durdurulmasına ve konunun siyasi tartışmalara konu olmasına, alanda bulunan ofis sahipleri tepki gösterdi. Söz konusu yapılaşmanın medyada yanlış yer  bulduğunu ve bunun apartman sakinlerine ve kamuya hiçbir zararının bulunmadığını belirten ve söz konusu alandaki ofislerden birinin sahibi, “Ben cezaya da razıyım. Savcılık olma durumu da var gideriz ve ifademizi veririz. Biz adam öldürmedik, kaçakçılık yapmadık. Kimsenin hakkını gasp etmedik. Sanki insanlar çok kötü bir şey gibi değerlendirdi. Buranın müteahhitleri AK Partili olduğu için linç yiyorlar. Başkasının yaptığı şey göze batmaz, ama bu adamların partilileri onları linç ediyor. Biz buranın müteahhitleri değiliz ve siyasetle hiçbir ilgimiz yok. Burada 8 ofis var ve biz bunları parasını verip satın aldık. Apartman sakinlerinin karşı çıkmasının sebebi de müteahhitlerle olan anlaşmazlıkları” dedi. 

“YÖNETİM PLANINDA BURASI VAR, KULLANILMASINDA BİR SIKINTI YOK”

Uşak Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin karşısında bulunan ve 28 Ekim Cuma günü inşa edilmeye başlanan inşaat, kaçak olduğu gerekçesiyle Uşak Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi ve takılan mekanizmaların sökülmesi için 1 ay süre tanındı. Söz konusu durum, Uşak Belediye Meclisi’nde de İYİ Parti Grubu tarafından soru önergesi olarak gündeme geldi. Konuyla ilgili vatandaşın merak ettiği “Ceza ödenirse burada yapılaşma olur mu?” sorusuna da, Uşak Belediyesi’ndeki bir kaynak, “Böyle bir şey mümkün olmaz. Buradaki yapıyla diğerlerini bir tutmak doğru olmaz” ifadesini kullandı. Şu ana kadar binayla ilgili yaptığımız haberlerde, karşı tarafın görüşünü alma imkanı bulamadık. Çünkü buradaki esas muhatabın kim olduğuna dair muğlaklık vardı. Haberin diğer taraflarına da bugün ulaştık ve konuyla ilgili onların da cevap haklarını yayınlamak için biri telefonla ve biri yüz yüze birer görüşme yaptık. Habere konu olan ve hep dışarıdan fotoğrafladığımız alanı, bu sefer ofislerin bulunduğu noktadan gördük ve görüntüledik. Burada yaklaşık 40’ar metrekareden oluşan 8 yapının kurulmak istendiğini ve çelik konstrüksiyonlu, cam balkon şeklinde ve tonoz çatılı kapalı alanların kurulacağı bilgisi verildi. Ayrıca söz konusu binanın bulunduğu alandaki zemin üstü kattaki dairelerin hepsinin ofis olarak kullanıldığı ve apartman sakinlerinin camlarının kapanması gibi bir durumun mümkün olmadığı dile getirildi. Üzeri kapanacak yapının sanki File Market tarafından yapıldığına dair bir algının oluştuğu ve bu alanın marketle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Burada kapanacak 8 bölmenin cam teras benzeri bir yapı olarak ofis sahipleri ve kiracılarınca kullanılacağını belirten bir mülk sahibi, günlerdir bilinçli olarak kendilerine saldırıldığını ve yapılan haberlerde kendilerine cevap hakkı verilmemesini üzüntüyle karışladıklarını anlattı. 8 dükkan sahibi olarak durumu görüştüklerini ve hukuki anlamda gerekeni yapacaklarını belirten aynı kaynak, telefon üzerinden Ali Araslı’ya şu açıklamaları yaptı:

“BİZ ADAM ÖLDÜRMEDİK, KAÇAKÇILIK YAPMADIK”

“Herkes kendi ofisinin yan tarafını kapatıyor. Sanki balkonu kapatma gibi. Terası üzerini kapatıyoruz. Benim sıkıntım herkes gibi burayı resmi yapmıyorum, böyle bir şans yok” diyen ofis sahibi, şöyle söyledi: “Buraya biz çatı ruhsatı almaya çalıştık, belediye vermedi. Tonoz çatı yapılabilir ve bu ruhsatlandırılabilir ama ruhsat verilmedi. Cumhuriyet bayramına denk gelmesi, malzeme o zaman geldiği için. Alt tarafta saçaklı bir yer var ve cezasını yazdılar ve çekip gittiler.  Ben cezaya da razıyım. Savcılık olma durumu da var gideriz ve ifademizi veririz. Biz adam öldürmedik, kaçakçılık yapmadık. Kimsenin hakkını gasp etmedik. Sanki insanlar çok kötü bir şey gibi değerlendirdi. Belediye binanın olduğu yer 2 binanın arasını kapatmanın hiçbir farkı yok. Orada 8 ofis var ve buraya çıkış yeri var. Yönetimde bu yazıyor. Yalnız şu var ve herkes binalarının yanını ve sağını solunu kapatıyor. Bizim yerde de böyle bir kapatma durumu oldu. Burayı yapan müteahhit şu andaki iktidara yakın olduğu için sıkıntı oldu. Binanın üzerine bina yapılmıyor, orada çıkışlar var ve yan tarafına yapılıyor. Orası filenin ofis katı değil. Ortadaki her bir ofisin birer ikişer odası var ve bu resmi değil. Yönetim planında bildirilmiş durumda ve buralar kullanılabilir diye.  Orada hiçbir camı kapatma durumu yok, üst katların balkonunun altında kalıyor ve bunun hiçbir zararı yok”.

“İKİNCİ KAT ÇIKILMIYOR, OFİSLERİN YANINA KAPALI BALKON YAPILIYOR”

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Aynı ofis sahibi, “Buradaki 8 ofisin sahibi farklı. Hak sahipleri kendisi yapıyor. Bir şey yapmayacağız ve herkes dükkanının üstünü sağını solunu kapatıyorsa bu durum da böyle. Biz bunun resmi olduğunu iddia etmiyoruz.  Bunun dubleksin üstü ve yanından hiçbir farkı yok. Orada anlaşılmayan konu şu, insanlar ikinci kat çıktığımızı düşünüyor. Her ofis yan tarafını kapatıyor. Bunu resmi yapan bir kişi dahi yok. Bana bir tane resmi gösterin burası için hiçbir şey talep etmeyelim. Neden hiçbir yer çıkmadı neden sadece bizim yer çıktı. Ev sahiplerinin zararına olacak ve normalde onların da kullanabileceği veya kullanamayacağı  bir yer yok.  İnsanlar alırken de verirken de bunu yönetim planına göre kabul etmişler.  Sanki orada File’nin üzerine bir kat çıkılıyor diyorlar. Orada her insanın ofisi var ve ofisini kapatıyor. Yandaki ofis de yerini kapatıyor. Asıl kaçak olursa, komple bütün evlerin bahçesini kapatmak kaçak. İnsanlar orayı kullanabilir, bir insana engel olup olmadığını da görebilirsiniz” dedi.

“YASAKSA HEPSİ YASAK, NEDEN SADECE BİZİM YERİMİZ BU KADAR DİLLENDİRİLDİ”

Söz konusu ofisin sahibi, bulunduğu binayı Ömer Özden ve Ömer Şemen’in ortaklığı ile yapılan inşaattan aldığını ve bu isimlerin AK Parti’de görev aldıkları için burada bilinçli bir linç kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, “Şu anda burası mühürlendi ve devam edip etmeme konusu söz konusu değil. Bekliyoruz şu var her insan bunu bu şekilde yaparken niye burası bu kadar ayyuka çıktı. Yasaksa hepsi yasak. Neden ikili bir standart uygulanıyor. Bugün ilimizde belki 5 bin tane yer var. Neden bu 5 bin yerin 4 bin 999 tanesine ses çıkmıyor. Benimki kanunsuzsa diğerleri de kanunsuz. Bugün önünü yanını yönünü kapatmamış bir yer söyleyin bana. Eğer sigara yasağı varsa bunu bu şekilde çözemezsiniz, sigaranın içilebilmesi için yüzde 70 açık alan olması lazım. Hangi birinin açık alanı bu kadar var. Kedi eniğini yiyeceği zaman fareye benzetiyor. Birine eyvallah deniyor. Bunu tenteyle de kapatmak, cam ve tente de aynı. Kanunen kapatmanın üzerinde olması yeterli, bunların hepsi aynı ve kanunsuz. Eğer ben kanunsuzluk yapıyorsam, tüm caddelerde var bu. Buranın müteahhitleri AK Partili olduğu için linç yiyorlar. Başkasının yaptığı şey göze batmaz, ama bu adamların partilileri onları linç ediyor. Ben gittim orada ofis aldım ve parasını ödedim. Gayet normal şekilde yan tarafıma yer yaptım. Bir şeyi herkes yapıyor diye günah ve sevap olmaz, herkese aynı ceza verilmeli.  Apartman sakinleriyle konuştum ve müteahhitlerle aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı karşı çıktıklarını bana ifade ediyorlar. Biz burası ortaksa yapmayalım. Ama kim çıkacak buraya, herkes yan tarafına yer yapıyor. Herkes çok bilinçsiz şekilde yazıyor. Yazılanlar şöyle kulaktan dolma oluyor. Belediye herkese karşı aynı şeyi yapması lazım. Kardeşim ben mühürlerim ve durum bu.   Burada emlakçı, makyajcı, dil kursu, emlak ofisimiz var bir tane bile oturulan bir yer yok. Burası restoran ve benzeri gibi de kullanılmayacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim