Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından zarar gören 10 ilden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesine giden Uşak Belediyesi’nin bölgeye gönderdiği ilk ekip, nöbeti devretti ve kente geri döndü. Hatay’ın Samandağ ilçe merkezinde arama ve kurtarma çalışmalarına destek için Uşak Belediyesi’nin İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve bunların dışında belediye personeli olup, kurum ve kuruluşlarda yer alan gönüllü arama ekipleri, Hatay’ın Samandağ ilçesine afetin yaşandığı ilk gün sevk edildi. Uşak Belediyesi’nin diğer birimlerindeki görevlilerden oluşan bir destek ekibi de, buradaki günlük hayatın devamı için çalışmalar yaptı.

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

UŞAK BELEDİYESİ EKİPLERİ, BÖLGEDE GİTTİĞİNDE KİMSE YOKTU, DEPREMDEN KURTULAN 2 KİŞİNİN REHBERLİĞİYLE BURADA SİSTEM KURULDU

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yola çıkan ve yoğun kar yağışına rağmen bölgeye ulaşan ekipler, burada özveri ortaya koydular. Bölgeye ulaştıklarında yıkılan binalardan sağ kurtulan 2 vatandaşın rehberliğinde sistemi kuran Uşak Belediyesi ekiplerine, kentten gönüllü olarak giden ve burada sıcak yemek ve diğer ihtiyaçların karşılanması için gönüllü olarak çalışma yapan aşçılar da destek sağladı. Bölgedeki vatandaşın ve arama ekiplerinin aç ve susuz kalmaması için yapılan yemeklerde, her gün dağıtılan çorbada ve tüm yiyeceklerde, görev ve yetki ayrımı yapmaksınız belediye personellerinin çalışma yaptığı görüldü. Ekipler, bölgede koordinasyonu sağladı ve çalışmaları 1 haftanın ardından, Uşak Belediyesi’nin önceki gün uğurladığı yeni ekibe devir ettiler. Söz konusu ekibin ilerleyen günlerde ihtiyaç duyulması halinde tekrar bölgeye gidebileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim