Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!

Uşak’ta deprem nedeniyle fiyatı 140 TL civarında olan standart battaniye stokları tükendi ve kentteki fabrikalarda üretim birkaç vardiya şeklinde devam etti. Edinilen bilgiye göre kentteki battaniye üreticileri, yoğun talep nedeniyle üretimi artırdı ve birkaç gün içinde en az 1 milyon adet battaniye üretilmesinin hedeflendiği belirtildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz üreticiler, bölgedeki acil durumun giderilmesi için üretilecek olan battaniyenin standart battaniyeler olduğunu ve paketlemenin minimal seviyede yapılacağını belirterek, “Çok kısa sürede, kullanıma hazır ve fayda sağlayacak standart battaniyeler yapacağız. Hızlı bir şekilde üretimi tamamlar ve deprem bölgesindeki ihtiyaca yanıt veririz” dedi.
Türkiye’nin en büyük battaniye üreticisi Uşak’taki battaniye fiyatları, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan ve Türkiye’yi yasa boğan deprem nedeniyle spekülasyon konusu oldu. Sosyal medya üzerinden Ankara Kuşu isimli Twitter kullanıcısı, battaniyenin fiyatının 100 TL’den 250 TL’ye çıktığını öne sürdü. Bunun üzerine kentteki battaniye üreticilerinden görüş aldık ve sahada da böyle bir durumun olmadığını gördük. Kentte şu anda üretim kolunda mensucat ifadesi geçen ve battaniye üretimi yapan 18 farklı işletme bulunuyor. Bunun haricinde adında mensucat olmayıp da üretim yapan fabrikaların da bulunduğu biliniyor.  Konuyla ilgili görüştüğümüz battaniye üreticileri, söz konusu fiyatların piyasadaki küçük çapta olan alıp-satıcı konumundaki esnaf için geçerli olabileceğini ifade etti. Bazı küçük çaplı alıp satıcı konumundaki esnafta battaniyenin fiyatının 200 TL olması dikkat çekerken, bunun kayda değer bir oran olmadığı bilgisi edinildi. 
 Öte yandan bölgeye gönderilmek üzere yoğun battaniye talebi nedeniyle kentteki battaniye fabrikalarında üretim normalin üzerine çıktı. Edinilen bilgiye göre Uşak OSB’de bulunan fabrikaların birkaç gün içinde 1 milyon adet battaniye üretebilecekleri kaydedildi. Konuyla ilgili bilgi veren bir sanayici, “Battaniye üretimini hızlandırdık ve üretim yoğun bir şekilde devam ediyor. Standart battaniye yapıyoruz, çünkü hediyelik denilen lüks battaniyenin üretimi daha fazla zaman alıyor. Burada battaniye kağıt gibi çıkıyor ve kalıp basılıyor. Buralarda oyalanmadan ve kenarlarını dikilecek. Şu anda hızlı bir şekilde battaniye üretimi başladı. Daha hızlı çalışmak için paketlemeyi de en kısa zaman ve en yüksek fayda mantığıyla yapıyoruz” ifadesini kullandı.
Kentteki büyük işletmelerden bir firma yetkilisi de, “Bizim elimizdeki stoklarımız normalde sürekli olur. Tabii bunların dışında istenen siparişler de oluyor. Biz elimizdeki siparişleri de iptal ettik ve onları beklemeye aldık. Şimdi sadece deprem bölgesi için üretim yapıyoruz. Şu anda bir afet hali var ve vatandaşımız ve hayırseverlerimiz bir refleks ortaya koyuyorlar. Devletimiz de buradaki vatandaşlar için ilk etapta battaniye talep etti. Bizler üzerimize düşeni yaparız ve en kısa sürede bölgedeki tüm ihtiyacı karşılayacak battaniyeyi üretiriz ve teslim ederiz” ifadesini kullandı. 

 

Editör: TE Bilişim