Uşak Ticaret ve Sanayi Odası deprem bölgesine destek vermeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından 10 ilde yaşanan felakette çok sayıda can kaybı oldu ve halen enkaz altında yararılar var. Bölgedeki insani yardım çalışmalarına toplumsal bazda yoğun bir destek var. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası da bölgeye destek için bugüne kadar 300 bin battaniyenin temin edilmesi, 51 bin ekmek, 50 bin adet su, 30 bin adet helva, 30 bin adet sandviç, 20 bin meyve suyu, 200 koli bebek maması, 400 koli süt, bin paket hijyen seti, 25 adet soba, ve 750 koli kuru ve muhtelif gıda desteğini bölgeye ulaştırdı. Şu ana kadar 70 TIR’ın bölgeye ulaşmasına destek sağlayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, söz konusu depremin yaralarının hep beraber sarılacağını ve insani yardımın ihtiyaca göre devam edeceğini belirtti.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Uşak TSO Başkanı S. Selim Kandemir, “Deprem bölgesindeki ihtiyaca göre hazırlanan yardım malzemelerinin toplanması ve gönderilmesine yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Üyelerimizin, işadamlarımızın, Uşak halkının desteğiyle depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.  Kandemir, “Depremi haber aldığımız andan itibaren; sayın Uşak Valimiz Dr. Turan Ergün’’ün koordinasyonunda, ilimizin tüm kurum, kuruluş, sivil toplum temsilcileri, esnafımız, sanayicilerimiz ve yardımsever vatandaşlarımızın destekleri ile battaniye başta olmak üzere muhtelif yardım malzemelerinin olduğu yardım konvoylarımız ivedilikle bölgeye hareket etti. Battaniye imalatçısı firmalarımız üretim kapasitelerini arttırdı, yardım araçlarımızı bölgeye göndermeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim