Uşak Üniversitesi, ülkelerine dönemeyen uluslararası öğrencilerine, erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Erzak kolileri, uluslararası öğrencilerin ikamet ettiği 35 haneye, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından dağıtıldı.

Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi! Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi!

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Savaş, Ramazan Ayı’nın ülkemiz ve İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasın diledi. Rektör Savaş “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu aydır. Üniversite olarak pandemiden dolayı ülkelerine dönemeyen uluslararası öğrencilerimizle her zaman yakından ilgileniyoruz. Onlar şu an evlerinden uzaktalar ama bizler kendilerini evlerinde hissetmeleri için her zaman yanlarındayız.” dedi.

Uşak Üniversitesinde, 61 ülkeden toplam 3 bin 196 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Prof. Dr. Savaş, bu öğrencilerin, Uşak’ın ve ülkemizin kültürel mirasını tanıyarak, ülkelerine döndüklerinde gönüllü ‘kültür elçisi’ olduklarını belirtti. Prof. Dr. Savaş “Uluslararası öğrencilerimizin, Uşak’taki yaşamlarını ve üniversitemizdeki öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak adına her türlü çabayı gösteriyoruz. Uluslararası öğrencilerimizin taleplerini ve önerilerini her zaman dinliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim