Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi’ndeki bazı ormanlık alanlara bina yapılmasına dair talebin Uşak Belediye Meclisi’nde yapılan imar düzenlemesiyle onaylandığını bildiren Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği, söz konusu kararın bölgedeki tescilli ağaçlara zarar vereceğini ve bu nedenle karardan geriye dönülmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili Mimarlar Odası’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Uşak Üniversitesi Yapış İşleri Teknik Daire Başkanlığı’nın talebi üzerine, 1 Eylül Yerleşkesi’ndeki bazı ormanlık alanlarda bina yapımına izin verildiği ifade edildi. Belediye Meclisi’nin 5 Haziran 2020’de Uşak Üniversitesi’nin talebi üzerine yaptığı imar düzenlemesinin bölgedeki ormanlık alanlara zarar verebileceğini belirten Mimarlar Odası Yönetimi, söz konusu kararın orman tahsisli alana zarar vereceğini bildirdi. Orman tahsisli bölgenin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Uşak Üniversitesi’nin kullanımına sunulduğunu bildiren Mimarlar Odası, Uşak Belediye Meclisi’nin aldığı yapılaşma kararının bölgedeki orman vasıflı alanlara zarar vereceğini ve tescilli ağaçların kaybına sebep olacağını ifade etti. 


ÇAĞLAR SAMANCI: TESCİLLİ AĞAÇLARIN KESİLMESİNE İZİN VERMEYİZ
Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, “Üniversitede bina ihtiyacı doğmuş ve belediyeden böyle bir talepte bulunmuşlar. Belediye meclisimizin bu kararları Haziran ayında onayladığını gördük ve yaptığımız inceleme sonunda, söz konusu bölgede ormanlık alanların bulunduğunu tespit ettik. Bunun üzerine yaptığımız değerlendirme sonucunda, karara itiraz etmeyi uygun gördük ve bu yanlıştan dönülmesini istedik. Burada tescilli ağaçlarımız var ve bunların zarar görmesinin kimseye hiçbir menfaati olmaz. Mimarlar Odası olarak bu konunun takipçisi olacağız ve doğamızı korumak için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim