Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Uşak Valiliği, dün polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden firari zanlı H.T. için yazılı bir açıklama yaptı. Uşak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, H.T. ile ilgili iddialar ve suçlamalara yer verildi. Yapılan açıklamada, H.T.’nin cinsel istismar suçlarından arandığı ve daha önce hapis yattığı ifade edildi. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere göre yazılan açıklamada, “Saklandığı çalılıktan elindeki tüfeği görevlilere doğrultarak ateş edince, çıkan çatışma neticesinde vurularak yaralanmış ve olay yerine çağrılan ambulans henüz intikal etmeden eks olmuştur” denildi.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgilere göre Uşak Valiliği tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

“HÜRRİYETİ YOKSUN BIRAKMA GİBİ SUÇLARDAN DAHA ÖNCE 14 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI”
“İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince “cinsel saldırı, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma olayları”nın faili olarak aranan H. T. isimli şahsın 4 Aralık 2022 günü yakalanması amacıyla yürütülen operasyonda, emniyet görevlilerinin “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık vermesi sonucunda çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmesi ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına gerek duyulmuştur. İl Emniyet Müdürlüğümüz kayıtlarından; bahse konu H.T. isimli şahsın, 1983 Uşak doğumlu olduğu, küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı ve kişileri alıkoyma ve hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından 14 yıl kadar cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu;  2 kez Silahla Yağma, 3 kez Cinsel Saldırı, 1 kez Çocuğun Cinsel İstismarı, 1 kez Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, 1 kez Silahla Tehdit, 1 kez Kasten Yaralama olmak üzere toplam 9 adet suç kaydının bulunduğu anlaşılmıştır. H.T. isimli şahıs, ilimiz merkez Aybey Mahallesi’nde ikamet eden bir kadına yönelik 27.09.2022 gecesi meydana gelen cinsel saldırı, yağma, konut dokunulmazlığını ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma olayının faili olarak yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.”

“30 MART 2008’DE DE BAŞKA BİR OLAYLA İLGİLİ DNA’SI UYUŞTU”
Açıklama şöyle devam etti: “Mağdur, şüpheli ve olay yerinden alınan biyolojik delil ve materyallerin İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderilmesi sonucunda, laboratuvardan gelen DNA incelemesi sonucu “mağdurun bedeni ve eşyalarından alınan biyolojik materyallerin şüpheli H.T.’ye ait olduğunun tespit edildiği” ayrıca bu şahıstan alınan DNA örneklerinin “ilimizde 30.03.2008 tarihinde başka bir kadına yönelik gerçekleştirilmiş ve halen faili meçhul olan diğer bir cinsel saldırı ve yağma olayından elde edilen materyallerle de örtüştüğü” bildirilmiştir. Her iki cinsel saldırı, gasp, hürriyeti tahdit ve konut dokunulmazlığını ihlal olayının faili olarak hakkında yeniden yakalama kararı verilen H.T. isimli şahsı arama ve yakalama çalışmaları devam ederken, adı geçenin ilimiz merkez Aybey Mahallesi’nde 3 kız ve 1 erkek üniversite öğrencisinin kiracı olarak kaldığı bir eve 03.12.2022 günü saat 05.00 sıralarında elinde tüfek, yüzünde kar maskesi ile girdiği; burada akşam saat 23.30’a kadar öğrencileri yanında zorla alıkoyduğu, mağdur öğrencilerden birinin arkadaşının saat 23.30 sıralarında ikamete gelmesiyle panikleyerek kaçtığı belirlenmiştir”.
“ÇALILIKLARDAN ATEŞ AÇTIĞI İÇİN KARŞILIK VERİLDİ”
Valiliğin yayınladığı açıklama şöyle sonlandı: “Adı geçen şahsın Uşak ilinde olduğunun anlaşılması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüzce yakalama çalışmaları yoğunlaştırılmış ve şahıs 04.12.2022 günü saat 17.00 sıralarında, Aybey Mahallesi Merdivenli Sokak üzerinde elinde tüfekle görülmüş, tüfeği bırakarak teslim olması yönünde yapılan çağrılara rağmen emniyet görevlilerine ateş ederek ve bu suretle kaçmaya çalışarak karşılık vermiştir. Yaşanan kovalamacada zaman zaman kendisini takip eden güvenlik görevlilerine geriye dönüp ateş eden şahıs, 2. Yeni Camii sokak yakınlarındaki çalılık bir arazide güvenlik görevlilerinin yeniden “teslim ol” çağrılarına rağmen saklandığı çalılıktan elindeki tüfeği görevlilere doğrultarak ateş edince, çıkan çatışma neticesinde vurularak yaralanmış ve olay yerine çağrılan ambulans henüz intikal etmeden eks olmuştur. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatılmıştır.”

Editör: TE Bilişim