Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!
Vali Salim Demir, Halk Buluşmaları programı kapsamında  Karaağaç  Mahallesinde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Karaağaç Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, kurum müdürleri,  öğretmenler  ve vatandaşlar katıldı. 



Toplantının başlangıcında konuşma yapan Vali Salim Demir: “Halk Buluşması programları kapsamında mahallelerimize gidip vatandaşlarımızla buluşmaya başladık, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Bugün Karaağaç Mahallemize gelerek siz kıymetli mahalle sakinlerimizle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yoğun katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Halk buluşmalarını özellikle okullarımızda düzenliyoruz. Çünkü okullarımız, öğrencilerimizin derslerine katkılar sağlamanın yanında onların, ailelerinin ve yakın çevresinin her türlü sorunlarıyla ilgilenmek durumunda. Bu konuda da okul müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza ve öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor.  Tabii biz de Valilik ve diğer il müdürlükleri olarak onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz." dedi.  



Devletin vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerinin son yıllarda artarak devam ettiğini ifade eden Vali Salim Demir, "Her konuda vatandaşın yanında yer alan ve vatandaşa hizmet için var olan Devletimiz, özellikle son on beş yılda ekonomi, sağlık, eğitim ve sosyal yardımlar alanlarında reform niteliğinde atılımlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Amerika gibi büyük devletlerde de bulunmuş birisi olarak vurgulamak istiyorum ki bugün sosyal devlet anlamında dünyanın en büyük devleti Türkiye’dir. Bugün dünyada Türkiye kadar vatandaşının yanında olan, ihtiyacı olanların ihtiyacını karşılayan, vatandaşlarına her türlü sosyal yardımları yapan başka bir ülke yok. Elbette her şeyin en iyisine layık olan Milletimize bunu yeterli görmüyoruz ve daha çok çalışarak her alanda vatandaşlarımızın yaşam standardını en üst seviyelere çıkarmanın gayretini gösteriyoruz. İşte bunu yaparken de kıymetli vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini birinci ağızdan dinlemek amacıyla halk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarda gündeme getirilen konuların çözümü içinde tüm kamu kurumları olarak el birliği içinde gereğini yapacağız.” diye konuştu.



Devletin gerçekleştirdiği yatırım ve faaliyetlerin yanında vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirten Vali Demir konuşmasına: ”Devletimizin bu güzel hizmetlerinin yanında vatandaş olarak da üzerimize çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle vatandaşlarımızın hizmetlerinin yerine getirilmesi noktasında iyi bir takipçi olması gerekir. Eğer herhangi bir aksaklık yaşanıyorsa bunu yetkililere bildirmeli ve gereğinin yapılıp yapılmadığını da takip etmeliyiz. Bunun yanında insani ve ahlaki değerlerin çok önemli olduğu toplumumuzda, mahalleler birer aile gibidir. Bu yüzden bizler vatandaş olarak sadece kendi dert ve sıkıntılarımızın çözümü için uğraşmayacağız. Mahallemizde herhangi bir sorunu olan çocuk, yaşlı, kadın, aile her kim var ise bunları en kısa sürede Devletimizin ilgili kurumlarına bildirmeli ve çözümüne vesile olmalıyız. Çok şükür Devletimiz büyük bir devlet ve her türlü sorunu ortadan kaldıracak güce sahip. Yeter ki sorunları zaman geçirmeden yetkililere bildirelim.” diye devam etti. 


Konuşmaların ardından, vatandaşlar söz alarak sorun ve  taleplerini dile getirirken, ilgili il müdürleri tarafından kendi görev ve yetki alanlarındaki hizmetler hakkında vatandaşlara bilgi verilip, vatandaşların soruları yanıtlandı.
Editör: TE Bilişim