Uşak Ziraat Odası ve Uşak Muhtarlar Derneği, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından  bölgeye giderek, burada yardım ve destek faaliyetlerini sürdürdüler. Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, yöneticileri ve kentteki köy muhtarları, her gün onlarca koyun ve düveyi kesip, deprem bölgesinde olan Kahramanmaraş’a gönderdi ve binlerce aileye burada yemek verildi. Ayrıca bölgedeki görevliler de günlük yiyecek ihtiyaçlarını, kurulan sahra mutfağında sağlarken, Uşak’ta da yemeklerin hazırlık aşaması yapıldı. Kentte köy muhtarları kendi temin ettikleri ve hayırseverlerden topladıkları koyun ve düve gibi hayvanları kesip, pişirilecek hale getirip, soğuk zincirle bölgeye ulaştırdı.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

16 gün boyunca Kahramanmaraş’ta yemek hizmeti veren Uşak Ziraat Odası ve Köy Muhtarları Derneği, Ramazan ayında da  bölgeye yönelik çalışma yaptılar. Kentteki hayırseverlerden, köy muhtarları ve gençlerden oluşan bir ekip, 800 yardım kolisini hazırladı ve gıda paketlerini TIR’a yükleyerek bölgeye ulaştırdı. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık ve beraberindeki yöneticiler, yardım kolilerini bire bir çadır kentte dağıttılar ve 800 aileye destek oldular.

Ayrıca bölgedeki depremzede çocuklar için de bin 200 bayramlık takım elbise ve bin çift ayakkabı temin ettiklerini belirten Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, “Deprem nedeniyle bu yıl Ramazan bayramına buruk giriyoruz. Tabii Ramazan ayında da depremzedelerimiz oruçlarını ihmal etmediler ve onların dertlerini bir nebze olsun hafifletmek için ilimizdeki hayırseverlerimizin destekleriyle 800 yardı kolisi topladık. Bölgeye gelerek yardım kolilerini bire birde ihtiyaç sahiplerine verdik. Cenab-ı Allah destek olan tüm hayırseverlerimizden razı olsun” dedi.

Mıdık, “Bayram nedeniyle buradaki çocuklarımızı da unutmadık. Yine hayırseverlerimiz ve gençlerimizin topladığı paralarla deprem mağduru çocuklarımıza ayakkabı ve kıyafetler aldık. Bunların da dağıtımı büyük ölçüde yapıldı. Bölgeye destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Mıdık, bölgeye yönelik desteklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim