Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

 Uşak’ta son dönemlerde yaşanan su sorunu nedeniyle kentte 10 günlük su kaldığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Uşak Belediyesi’nde görüştüğümüz yetkililer, söz konusu iddiaların doğru olmadığını ve bunun hiçbir bilimsel temelinin bulunmadığını bildirdi. Uşak Belediyesi yetkilileri, “Kuraklık dünyanın sorunu, ama ilimizde 10 günlük su kaldı demenin hiçbir bilimsel dayanağı yok. Bu tip açıklamalar sadece vatandaşta panik ve endişeye neden olur” dedi.

UŞAK’TA 10 GÜNLÜK SU KALDI İDDİASI
Uşak’ı besleyen Küçükler Barajı’ndaki su seviyesinin azalması üzerine, kentte 10 günlük su kalındığı iddiası ortaya atıldı. Konuyla ilgili Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Necmi Dursun ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Küçükler Barajı’nın bulunduğu bölgede ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenajı yapılan bir noktada açıklama yaptı. Küçükler Barajı’nın önünde bir açıklama yapan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, buradaki su seviyesinin azalması nedeniyle kentin 10 günlük suyunun kaldığını ifade etti. Savaş, “Suyun ne kadar kıymetli olduğunu artık bu vesileyle anlamışlardır. Bu kuraklığın üzerine iş bilmezlik nedeniyle şehrin 10 günlük suyu kalmıştır. Vatandaşa su tasarrufu konusunda bilinçlendirme yapılmalı. Uşak Belediyesi bunun yerine bakım ve onarım var diyor. İş öyle bir hale geldi ki, yapmadıkları yatırım nedeniyle şehrimiz mağdur oldu. Söylenecek bir şey yok” dedi. Dhaa sonra Cumhuriyet Mahallesindeki yağmur suyu drenajı alanında bir açıklama yapan Savaş, “Bugün koca bir şehrin nasıl susuz kaldığının örneğini göstereceğiz. Uşak’ta plansızlık nedeniyle şehrin suyu tamamen bitti. Bunun da acı yanı şudur, Cumhuriyet Mahallesindeki yağmur drenajının bulunduğu alandayız. Temiz su yağmur drenajından akıyor. Günlük 200 ton su buradan akıyor. Vatandaşın ihbarı üzerine buraya geldik. Bu konuya şehrin belediye başkan yardımcısı ve müdürleri de vakıf” dedi.


Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Necmi Dursun da, “Şu anda asıl paylaşmak istediğimiz konu şu, su bir günlük, bir aylık veya bir haftalık değil. Biz millet olarak susuz kalmaya mahkum değiliz. Bunun bedelini halk çekmek zorunda değil, belediyeyi göreve çağırıyorum. Bunun hesabını versinler” ifadelerini kullandı.  

UŞAK BELEDİYESİ YETKİLİLERİ: SUYUN KAÇ GÜNLÜK KALDIĞINI HANGİ VERİYE GÖRE AÇIKLIYORLAR
Konuyla ilgili telefon üzerinden görüştüğümüz Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri birimi yöneticileri ve sorumluları, söz konusu iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Siyasi polemiklere girmelerinin doğru olmayacağını ifade eden yetkililer, “Bizim işimiz, ilimizdeki su arzını sağlamak ve bunu yaparken de her hangi bir siyasetçiye yanıt vermek değildir. Biz size bir vatandaşa bilgi verir gibi durumu izah edelim. Öncelikle barajımızda 10 günlük su kaldı demek ve bunu hiçbir veriye dayandırmadan yapmak, ilimiz vatandaşlarını sadece paniğe ve endişeye sevk eder. Kaldı ki barajda kaç günlük su kaldığına dair bir ölçümleme yapılmadan bu iddiayı ortaya atmak kamu vicdanı açısından doğru değildir” dedi.

“EKİPLERİMİZ VE YÖNETİCİLERİMİZ 4 GÜNDÜR UYKU UYUMUYOR”
“Kuraklık ve iklim değişikliği tüm dünyanın sorunudur ve Uşak’ta da diğer bölgelerde olduğu gibi yaşanıyor. Cenab-ı Allah’ın takdiri neyse o olur” diyen aynı yetkili, “Tabii buradan bizim hiçbir şey yapmadığımız ve yapmayacağımız gibi bir anlam da çıkmamalı. 4 gündür su işleri ekiplerinin gözüne uyku girmedi. Belediye Başkanımız, başkan yardımcılarımız ve bu birimle ilgilenen tüm arkadaşlarımız konuyu yakından takip ediyorlar. İlimizin su sorunu yaşamaması için alternatif planlarımız da var”.
“Bazı mahallelerde sular belirtilen saatlerde gelmiyor şeklinde şikayetler var?” sorusuna yanıt veren yetkililer, “Bunun sebebi buradaki binaların çok eski olması ve çoğunda su deposunun bulunmaması. Sular geldiğinde ilk önce depolar doluyor. Buradaki sıkıntının temeli deposu olan ve olmayan evlerdir. Bizler sürekli sahadayız ve sizinle de şu anda sahadan konuşuyoruz. Çalışma yok gibisinden iddialar da kulağımıza geliyor ama bunlar da doğru değil” ifadelerini kullandı.

TASARRUF İÇİN SON 2 YILDIR ÇOK CİDDİ ÇALIŞMA YAPILDI
Su tasarrufu bilincinin belediye tarafından aşılanmadığına dair konuşan aynı yetkili, “Bildiğiniz üzere bir pandemi dönemi oldu ve bu dönemde de su tasarrufu yoğun bir şekilde ele alındı. Konutlara ve işletmelere perlatör dağıttık ve bunun dışında suyun gereksiz kullanılmaması için bilgilendirme çalışmaları yaptık. Burada biz gerekli farkındalık çalışmasını yaptık ve vatandaşın da bize destek olması gerekiyor. Bugün su sıkıntısı olan mahallelere gidin bakın, orada halı yıkayanları, araba yıkayanları veya sokağı yıkayanları görürsünüz. Vahşi su kullanımı bitmediği müddetçe sorunlar devam eder. Fakat son kertede vatandaşımız paniğe kapılmasınlar, belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

EDİTÖRÜN NOTU: HABERİN KULLANIMI DURUMUNDA YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR

Editör: TE Bilişim