Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Uşşak Aşevi Yaptırma Derneği Başkanı Hikmet Kahraman’ın adını kullanan dolandırıcılar, aşevi binasına bağış adı altında bazı vatandaşların paralarını telefonla kendi hesaplarına çekti. Söz konusu durumu fark edenler, durumu yetkililere bildirdi ve Uşak Belediyesi yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duydu. Yapılan açıklamada, “Uşak Aşevi Yaptırma Derneği Başkanımız ve Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Hikmet Kahraman adına sizlerden yeni aşevi hizmet binası için bağış yapmanızı isteyerek para talep edenlere itimat etmeyiniz.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Aşağıda belirtilen hesaplar Uşak Aşevi Yaptırma Derneği'nin resmi banka hesapları olup, bunların dışında başka bir hesaba Aşevi adına bağış toplanmamaktadır. Aranmış olduğunuz telefon numaralarını Alo 153 aracılığıyla Belediyemize ve 112 çağrı merkezi aracılığıyla polis ekiplerine bildirmeniz önemle rica edilir” denildi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Uşşak Aşevi Yaptırma Derneği Başkanı Hikmet Kahraman yaptı. Kahraman, “Dolandırıcılar, daha önce kendini hakim, savcı veya  polis diye tanıtıyordu. Şimdilerde Ramazan ayı olduğu için vatandaşımızın duygusal damarını kullanmak isteyenler türedi. Bazı vatandaşlarımızın bizim adımıza arandığını duyduk ve bununla ilgili gerekli uyarılarımızı yaptık. Bu dönemde neden Aşevi diye akıllara gelebilir. Ramazan ayında vatandaşımızın duygusal yönleri yoğun oluyor ve yardım edecek yer arayanlar da çok oluyor. Bu kötü niyetli kişiler bunu kullanıyorlar ve halkın hem duygularını suistimal ediyorlar, hem de paralarını dolandırıyorlar. Bizler Uşak Aşevi Yaptırma Derneği ve Uşak Belediyesi olarak, tüm bağışlarımızı yasal kanallarla topluyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız kendilerini böyle bir telefon numarası aradığında, 112’yi veya 153’ü arayarak durumu teyit etsinler. Bize mutlaka ulaşın” ifadesini kullandı.

Kahraman, yeni Aşevi inşaatıyla ilgili olarak da bazı bilgiler verdi. Kahraman, “1993 yılında dernek olarak kurulan, 1996 yılındaysa vakıf olarak hizmetlerine devam eden Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı, fiziki koşullarının yetersizliğiyle mücadele ediyor. Her geçen gün büyüyen Uşak’ta yaklaşık 30 yıldır aynı binada hizmetlerini sürdüren ve koşullar ne kadar zor olsa da dayanışma kültürünü en iyi şekilde yansıtmaya çalışan aşevi yenilenmek için geri sayıyor. Günlük iki öğün olmak üzere toplamda 2700 kişilik sıcak yemek pişen; sevgi mağazası ile giyecek ihtiyaçlarının karşılandığı; aylık 400 dar gelirli aileye çiğ et verilen, öğrencilere burs sağlanan ve daha birçok önemli çalışmaya imza atılan Uşşak Aşevi’nin yeni binasına kavuşturacağız” dedi.

UŞAK AŞEVİ YAPTIRMA DERNEĞİ BANKA HESAPLARI:
1. Hesap No:16000250
Şube :782/UŞAK ŞB.
IBAN :TR580001200978200016000250
Ad Soyad/Unvan:UŞAK AŞEVİ YAPTIRMA DERNEĞİ
2. Hesap No:16000251
Şube :782/UŞAK ŞB.
IBAN :TR310001200978200016000251
Ad Soyad/Unvan:UŞAK AŞEVİ YAPTIRMA DERNEĞİ
 

Editör: TE Bilişim