En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi

Uşak’ta faaliyet gösteren Psikolog İrem Ayyıldız, kişinin aç olmadığı halde yeme hissinin bulunmasının duygusal yeme olarak tanımlandığını ve bunun çözümünün profesyonel destekle mümkün olduğunu söyledi. Ayyıldız, “Duygusal yeme davranışını ortadan kaldırabilmek için farkındalık oldukça önem taşımaktadır. Kişinin hangi durumlarda yeme davranışı gösterdiğinin farkında olması önemlidir” dedi.
Uşak’ta faaliyet gösteren Psikolog İrem Ayyıldız, kişinin aç olmadığı halde yeme hissinin bulunmasının duygusal yeme olarak tanımlandığını ve bunun çözümünün profesyonel destekle mümkün olduğunu söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ayyıldız, “Duygusal yeme, kişinin aç olmadığı halde olumsuz duygusuyla kalmakta zorluk çekmesinden dolayı yeme davranışı göstermesidir. Kişi, genellikle stresli, üzüntülü ya da öfkeli hissettiği durumlar karşısında olumsuz duygularını düzenlemek amacıyla yeme davranışı göstermektedir. Duygusal açlık, fizyolojik açlıktan farklı olarak aniden ortaya çıkmaktadır. Kişi, genellikle kolay ulaşabileceği yiyecekleri tüketir. Kısa süreli bir rahatlama sağlasa da duygusal yeme davranışının ardından kişi de suçluluk ve pişmanlık gibi duygular meydana gelmektedir” dedi.
“Duygusal yeme, kişiyi fiziksel olarak da olumsuz etkileyebilmektedir. Kişi kilo alımı, şeker hastalığı gibi sorunlarla karşılaşabilmektedir” diyen Ayyıldız, şöyle konuştu: “Duygusal Yeme Davranışı ile Baş Etmek için Neler Yapılabilir? Kişinin, duygusal yeme davranışı göstermesine sebep olan tetikleyicilerin farkında olması yeme davranışının önüne geçmesine yardımcı olacaktır. Duygusal yeme davranışını ortadan kaldırabilmek için farkındalık oldukça önem taşımaktadır. Kişinin hangi durumlarda yeme davranışı gösterdiğinin farkında olması önemlidir. Kişi için duyguları yeme davranışı ile bastırmak yerine ifade etmeye çalışmak daha sağlıklı olacaktır. Kişi tüm çabalarına rağmen sonuç alamamışsa profesyonel bir destek almasında fayda olacaktır”.

Editör: TE Bilişim