Uşak Özel Göz Merkezi’nden Opr. Dr. Erol Uysal, göz kaşıntısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Opr. Erol Uysal, “Genellikle alerjiye bağlı olan kaşıntılardır. Ancak gözün çok hassas olmasından dolayı hemen hemen her şey gözde alerji yapabilmektedir. Göz kaşıntısının nedenleri arasında:  Yabancı cisimler, Aşırı ışıklı ortamlar, Uykusuzluk, İltihabi göz hastalıkları, Bazı göz rahatsızlıkları, Ortamda bulunan gazlar, Göze kaçan sıvılar, Polen, Yabani otlar ve bunların tozları, Grip sinüzit, nezle gibi Viral hastalıklar, Çeşitli mantarlar, Gözkapağı bozuklukları, Konjuktivit gibi etkenler sıralanabilir. Bunlara kısaca değinerek göz kaşınmasının nedenlerini anlamaya çalışalım” dedi.  
Opr. Dr. Erol Uysal, “Yüzümüzü her sabah yıkamalıyız. Ellerimizi mahrem yelere değmiş ve daha sonra gözlerimizi bu ellerle kaşımış olabiliriz. Alnımızdan akan ter gözlerimize de uğramış olabilir. Göz kanallarımızdan çıkan yağ, kir, toz ve iltihabi atıklar göz çukurunda birikmiş olabilir. Bütün bu etkenler göz sıvımızın yapısını bozar ve ciddi derecede göz kaşıntılarına neden olur. Sabah kalktığımızda yüzlerimizi ve bu arada gözlerimizi yıkamak göz kaşıntısını engelleyen en önemi etkinliklerden birisidir. Gözlere kaçan sinek, toz, duman ve tanımlanamayan yabancı cisimler ileri derecede göz kaşıntısına neden olabilirler. Bu cisimler doktor kontrolünde çıkartılır ve sonrasında tamamlayıcı bir tedavi uygulanırsa göz kaşıntısı ortadan kalkar” dedi.
Uysal, “Birçok sıvı veya gaz göze kaçtığında ciddi kaşıntılara neden olmaktadır. Bu sıvı veya gazların ılık bir suyla yıkanması ve suyu hızlı çeken havlu, peçete gibi bir emiciyle gözdeki suyun uzaklaştırılması göz kaşıntısını engelleyecektir. Başvurmanız durumunda doktorunuz sizlere göz kaşınmasını giderecek çeşitli damlalar verecektir. Bu tür tedavi edici ilaçları kullanmanız daha büyük sorunları engellemeye yardımcı olacaktır. Konjonktivite, gözümüzdeki ince saydam bir tabakadır. Konjonktivit, bu tabakada meydana gelecek iltihabi vakalardır. Konjonktivit rahatsızlığında gözde seyreden kan damarları belirginleşmiş ve göz fark edilir derecede kanlanmıştır. Kaşıntı, bulanık görme, ışığa karşı hassasiyet, göz yaşarması, şiddetli göz kaşıntısı ve göz sıvılarındaki artış Konjonktivitin en belirgin göstergeleridir. Konjonktivit, Akut Bakteriyel Konjonktivit, Kronik Bakteriyel Konjonktivit, Viral Konjonktivit, Alerjik Konjonktivit olmak üzere 4 kısımda incelenir. Konjonktivit durumunda göz kaşıntısının önüne geçmek için öncelikle kaşıntıyı baskılayıcı ilaçlar kullanılır daha sonra yapılacak tedavi konjonktivite neden olan faktörleri tespit edip bunları tedavi etmektir” dedi.

Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak

Editör: TE Bilişim