Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın! Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın!

Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi son dönemlerde tükenen kan stoklarına takviye olması için Türk Kızılay Kan Merkezi’nin mobil toplama merkezinde kan bağışında bulundu. Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi, kan stoklarının çok azalması nedeniyle sağlık durumu uygun tüm vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, yöneticileri ve sendika üyeleri, önceki gece saat 22.00  ve 00.00 arasında kan bağışında bulundu. Kentteki kan stoklarının Ramazan ayı nedeniyle tükendiğine dair bilgiler aldıklarını ve bu nedenle kan bağışında bulunduklarını belirten Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, sağlık durumu elveren tüm vatandaşların bu çağrılara kulak vermesini ve kanın hayati bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Özkuk, “Kızılay Kan Merkezi’nin son dönemlerde kan bağışıyla ilgili yoğun çağrıları var. Kan stokları özellikle Ramazan aylarında tükeniyor. Sağlık durumu el veren vatandaşlarımız da bağışta bulunsunlar. Çünkü kan ihtiyacı, her zaman ortaya çıkıyor ve bunun bir şekilde sağlanması lazım” dedi.

Öte yandan Mehmet Özkuk, çalışanların sorunlarını çözmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ek ödeme alamayan sağlık çalışanları için ek ödeme başvurusunda bulunduklarını belirten Özkuk, “Sendika olarak çalışmalarımız sürüyor. Sendikamız Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumunda görev yapan ek ödemeden mahrum tüm personellere ek ödeme verilmesi için başvurduk. Sendikamız tarafından yapılan başvuruda personellerin uygulama birliğine aykırı olarak söz konusu ek ödemeden yararlandırılmamalarının çalışma barışını zedelediği gibi, eşit işe eşit ücret ilkesine de aykırılık oluşturduğuna dikkat çekildi. Mevzuat değişikliği yapılarak söz konusu çalışanların da kapsama dahil edilmeleri gerektiği belirtildi. Başvuruda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda tabip ve eczacı unvanlı çalışanlar ile kurumun analiz ve kontrol laboratuvarlarında fiilen görev yapan personel dışında kalan kurum çalışanları ile Bakanlık merkez teşkilatı çalışanlarının ek ödeme almalarını sağlayacak mevzuat değişikliğinin ivedilikle istendi” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim